Prointer ITSS postao Microsoft Global Training partner, obuke u Calculus centru

11.09.2020. 10:18 / Izvor: Akta.ba
Prointer ITSS postao Microsoft Global Training partner, obuke u Calculus centru

U Prointeru kažu da su ponosni na novo partnerstvo sa Microsoft Global Training programom jer su prvi u BiH koje je ta snažna institucija prepoznala.

Ako biste neki programski jezik zamislili kao list papira prepun kodova, to bi vam izgledalo prilično komplikovano. Ali, ako te kodove zamijenite šarenim kockicama s kojima se možete igrati, a ujedno i programirati, to postaje sasvim druga priča. Šarene kockice iz popularne igrice i platforme za učenje Minecraft, klinci će moći da vide u Calculus Training centru kompanije Prointer, već poznatom po brojnim edukacijama i treninzima u oblasti informacionih tehnologija.

Zahvaljujući tome, Prointer je, prvi u Bosni i Hercegovini, dobio status Microsoft Global Training partnera, što otvara vrata za još savremeniju edukaciju namijenjenu prije svega mladima. A za početak – „šareno“ programiranje.

"Uvijek je problem kako djeci dočarati programiranje i programske jezike, a da im to ne bude prekomplikovano. Uz pomoć Minecrafta, izuzetno popularne igrice koja više od decenije razvija maštu i kretivnost kod mališana, klinici će moći da uče programersku logiku na mnogo vizuelniji i jednostavniji način. Oni će se, zapravo, igrati i istovremeno ozbiljno učiti, što je sjajno“, objašnjava Sebastian Zelić, licencirani trener Calculus centra.

Kurs će početi 21. septembra, a Minecraft nudi tri paketa: za uzrast od 8-11 i od 11-14 godina, ali i interesantnu opciju 14+, koja namijenjena i za mlade i za stare.

"Mogući su i kursevi za nastavnike, profesore, pa i roditelje koji žele da uče sa svojom djecom i oni su posebno zanimljivi. Već u ponedjeljak imaćemo takozvani demo čas, a tada počinje i upis”, kaže Sebastian.

U Prointeru kažu da su ponosni na novo partnerstvo sa Microsoft Global Training programom jer su prvi u BiH koje je ta snažna institucija prepoznala i akreditovala za održavanje njihovih treninga i kurseva. Sve to moglo bi poslužiti i u daljoj komunikaciji sa obrazovnim institucijama i svima koji su usko vezani za tu oblast, ako i dodatnoj promociji obrazovanja skopčanog sa savremenim tehnologijama, vjeruju u Prointeru. 

"Samim tim smo napravili korak bliže našem cilju da u okviru Calculus Training centra kreiramo oazu znanja za djecu, mlade i sve one koji žele da uče i razvijaju svoje kompetencije. Mladima pružamo priliku da kroz licencirane programe i obučene licencirane trenere usvoje nove tehnologije i dobiju čitav set vještina koje će im sigurno koristiti u budućnosti“, kaže Mirjana Jukić, marketing menadžer u Prointeru.

Calculus centar nudi još interesantnih programa i kurseva i za djecu i za odrasle. Između ostalog, kurs robotike zasnovan na posebnom lego paketu u kojem se mogu naći lego motori i dijelovi za robotiku i uz pomoć kojeg svako može napraviti svog malog robota i programirati ga. Za odrasle i ponešto mimo informacionih tehnologija – kursevi fotografije i videografije. Sve detalje o Calculus programima možete pronaći na portalu calculus.ba.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave