Soft Skills Academy Sarajevo 2021 - Budi korak ispred!

01.02.2021. 10:33 / Izvor: Akta.ba
Soft Skills Academy Sarajevo 2021 - Budi korak ispred!
OTVORI GALERIJU

Soft Skills Academy Sarajevo je besplatna trodnevna radionica ličnih i profesionalnih vještina, koja podstiče studente na razvoj neformalnih vještina neophodnih za zapošljavanje i uspješnu karijeru.

Mehke vještine, ili u govoru poznatije kao soft skills, su netehničke vještine koje direktno utiču na kvalitetu vašeg rada. Pred toga, one utiču na kvalitet vašeg odnosa s kolegama, način na koji rješavate probleme, kao i vašu sposobnost upravljanja vremenom i zadacima. Glavnu prednost koju vam pruža ovaj set vještina jeste poboljšanje konkurentnosti na tržištu rada.  

Zbog činjenice da se navedene vještine jako slabo, ili u nekim slučajevima nikako ne izučavaju kroz formalno obrazovanje studenata u BiH, EESTEC LC Sarajevo, jedan od lokalnih komiteta udruženja studenata elektrotehnike Evrope, već 9 godina organizuje radionicu pod nazivom Soft Skills Academy Sarajevo.

Soft Skills Academy Sarajevo je besplatna trodnevna radionica ličnih i profesionalnih vještina, koja podstiče studente na razvoj neformalnih vještina neophodnih za zapošljavanje i uspješnu karijeru.

Radionica se sastoji od 6 treninga koje će održati certificirani EESTEC soft skills treneri iz raznih dijelova Evrope,  te je bitno je naglasiti da će neki od treninga biti održani na engleskom jeziku. Po završetku radionice, svi učesnici dobijaju certifikat i CV suplement koji mogu priložiti prilikom apliciranja za posao.

Uprkos COVID-19 pandemiji, radionica Soft Skills Academy Sarajevo će biti održana i ove godine uživo od 26. do 28. marta, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Prijaviti se mogu studenti svih fakulteta u Sarajevu, a ukupno njih 40 koji se izdvoje sa svojom prijavom (motivacionim pismom), dobit će priliku biti participanti radionice!

EESTEC (engl. Electrical Engineering STudents' European assoCiation) je udruženje studenata elektrotehnike Evrope. Tokom niza godina širom Evrope se oformilo 50 komiteta, a komitet u Sarajevu je jedan od najrespektabilnijih. Želja za radom i promjenama u društvu je bila odskočna daska za kreiranje i organizovanje brojnih projekata i radionica čiji su kvalitet prepoznali kako i sami studenti tako i šira javnost.

Pozivamo sve zainteresovane studente da iskoriste ovu priliku i dostave svoju prijavu putem zvanične web stranice projekta, www.softskillsacademy.ba.

Prijave su otvorene do 7. marta 2021. godine.

Za više informacija ovom događaju posjetite naše društvene mreže: Instagram, Facebook i LinkedIn

Budite korak ispred!

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave