Moć prodaje i komunikacije

08.02.2022. 10:47 / Izvor: Akta.ba
Seminar

Pridružite se i podijelite iskustvo od vodećeg eksperta, uz praktične tehnike za povećanje prodajnih rezultata i vještina na novoj radionici koju organizuje Centar za edukaciju, analizu i savjetovanje "Be Star" 26. februara 2022. u Sarajevu, Hotel Hills.

Pridružite se i podijelite iskustvo od vodećeg eksperta, uz praktične tehnike za povećanje prodajnih rezultata i vještina na novoj radionici koju organizuje Centar za edukaciju, analizu i savjetovanje "Be Star" 26. februara 2022. u Sarajevu, Hotel Hills.

Radionicu vodi vrhunski prodajni menadžer, koji svoja dokazana praktična iskustva stavlja vama na raspolaganje kroz interaktivni rad i vježbe u maloj grupi do 25 učesnika. Do sada, na ovoj radionici učestvovalo je preko 650  prodavača, menadžera prodaje, key account managera i direktora firmi.

Uz praktične primjere i radionice za sve polaznike, upoznat ćemo se sa cijelim procesom prodaje kroz sve njegove faze i najbitnije elemente. Prodaja i komunikacija su ključ uspjeha! Prvi korak na putu do uspjeha je prepoznavanje i prilagođavanje potrebama, koristima i mogućnostima kupca.  Ako znamo sve korake procesa prodaje, lahko ćemo planirati našu narednu akciju. Na kraju moramo biti samouvjereni i odlučni u prodaji. Sve ovo se ne postiže preko noći, ali ako uporno radimo na razvijanju prodaje, sigurno ćemo ostvariti dugoročne rezultate.

Prodavači često nisu u fokusu, ne slušaju prodajne signale, a mogli bi svojom verbalnom i neverbalnom komunikacijom zainteresirati kupca. Ako nam klijent nije na prvom mjestu, osjećat će se zapostavljeno i vrlo vjerovatno će otići kod konkurencije. Posebna pažnja će biti posvećena unaprijeđenju prodajnih vještina u direktnom kontaktu s klijentima, kao najbitnijoj fazi svakog procesa prodaje. Kroz niz prkatičnih primjera i aktivno učešće polaznika radionice prezentovati će se osnovni model strukture i tok prodajnog procesa, način na koji se može zadobiti povjerenje klijenata, pitanja koja treba postavljati u cilju identifikacije potreba klijenta, način na koji klijentu predstaviti ponudu, premašiti otpor, primjedbe i zaključiti posao, tj. napraviti prodaju.

Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj trening budite slobodni postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse.

Trener: Mladen Komarica predsjednik Centra za edukaciju i savjetovanje "BE STAR".

Certifikat: Po završetku treninga učesnici dobijaju “BE STAR” certifikat.

Mjesto i datum održavanja: Sarajevo, 26. februar 2022 (9:30 do 16:00h), Hotel Hills Sarajevo.

Radionica je ograničena na 25 učesnika, zato požurite sa prijavom i iskoristite popust!

Prijave možete izvršiti na ovom linku ili za dodatne informacije pozovite nas na +387 62 721 124.

Naučite temeljne koncepte prodaje od vodećeg eksperta uz praktične tehnike za povećanje prodajnih rezultata!

Cilj naših radionica je povećanje efikasnosti poslovanja. Pomoći ćemo vam da optimizirate vaše prodajne procese i postanete izvrsni u poslovanju. Trening vodi vrhunski prodajni menadžer koji svoja dokazana praktična iskustva stavlja vama na raspolaganje kroz interaktivni rad i vježbe u maloj grupi do 25 učesnika. Saznajte i vi na koji način Mladen već 20 godina ostvaruje vrhunske prodajne rezultate.

Ova radionica namijenjena je onima koji su novi u prodaji i onima kojima prodaja nije primarni posao, ali žele naučiti praktične i konkretne korake uspješne prodaje. Ako ste spremni posvetiti svoje vrijeme radu i razvoju, ova radionica će vas uputiti na pravi put.

Uz praktične primjere i zadatke za sve polaznike, upoznat ćemo se sa cijelim procesom prodaje kroz sve njegove faze i najbitnije elemente. Prodaja i komunikacija su ključ uspjeha!

Kome je radionica namijenjena?

Radionica je namijenjena onima koji žele naučiti osnove uspješne prodaje i praktične prodajne tehnike od vodećeg prodajnog eksperta. Jednako je namijenjena i iskusnim prodajnim menadžerima, koji će mnogo toga naučiti iz Mladenovih 23 godine iskustva. Ovi koncepti prodaje su primjenjivi kako u maloprodaji, tako i u veleprodaji te različitim branšama. Trgovci, voditelji prodaje, komercijalisti i ostalo prodajno osoblje, voditelji izvoza, Key Account Manageri, svi koji rade u B2B i B2C okruženju, sve osobe koje su u direktnom kontaktu sa krajnjim kupcima, vlasnici malih i srednjih kompanija, svi koji žele prodavati više i željeli bi postati uspješniji prodavači.

Teme

 • Psihološka struktura u prodaji
 • Analiza samog sebe
 • Pregovaranje
 • Put do uspješne prodaje
 • Kako pobijediti strahove u prodaji
 • Vježbe prodaje – prodavci i kupci
 • Definiranje potreba klijenta
 • Reakcije na argument
 • Opasnosti pretjerivanja u prodaji
 • Zaključivanje
 • Postprodaja
 • Pravila u prodaji
 • Motivacija u prodaji
 • Pitanja i odgovori

Networking

Iskoristite priliku za networking sa liderima i kolegama iz industrije!

Certifikat

Po završetku radionice učesnici dobijaju “BE STAR” certifikat.

BE STAR predavač

Mladen Komarica: Sada je vrijeme da se prijavite

Direktor za prodaju i razvoj proizvoda

Zadnjih 23 godine bavi se prodajom, a trenutno je zaposlen u “BE STAR” na poziciji direktor i predsjednik  centra. Prije toga, radio je kao regionalni menadžer u “Wiener” osiguranju.

U “Grawe” osiguranju je prije 20 godina napravio vlastitu prodajnu mrežu kao dio “Greenfield” investicije. Također, radio je i u državnim institucijama: Ministarstvo vanjskih poslova, Predsjedništvu i Kancelariji Visokog predstavnika.

U 1996. godini je bio na funkciji Atašea za sigurnost u New Yorku. Medicinske studije završio je u Sarajevu 1992. godine, ali se poslije 1995. okrenuo ekonomiji te završio Poslovnu psihologiju.

U toku svoje karijere održao je više stotina seminara, motivacijskih treninga i treninga prodaje. Dobitnik je mnogih priznanja iz oblasti prodaje i prodajnih vještina. Otac je troje djece.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave