Savjetovanje za poduzetnice Općine Kreševo

06.03.2022. 07:57 / Izvor: Akta.ba
kreševo

Savjetovanje za poduzetnice Općine Kreševo će se održati 07.03.2022. godine u općinskoj Vijećnici Kreševo s početkom u 18:00 sati.

Udruženje poslovnih žena u BiH, u partnerstvu s Općinom Kreševo poziva žene, a posebno poduzetnice ili one koje imaju poslovnu ideju s područja ove općine na savjetovanje koje će se održati 07.03.2022. godine u općinskoj Vijećnici Kreševo s početkom u 18:00 sati.

U okviru savjetovanja će se predstaviti projekt "Osnažene žene za snažne zajednice/Podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u FBiH" koji je finansiran od strane Gender centra FBiH iz sredstava FIGAP II Programa.

Cilj savjetovanja je da se identificiraju specifične potrebe lokalne zajednice u oblasti razvoja poduzetništva žena, te predlože i implementiraju aktivnosti u skladu s identificiranim potrebama, a u suradnji s lokalnom upravom.

Prisutne će biti upoznate s mogućnostima za unaprjeđenje svog poslovanja, rada i života koje nude institucije FBiH, Gender Centar FBiH ali i Udruženje kroz svoje programe i aktivnosti.

Prilikom savjetovanja će se kroz razgovor s prisutnim uraditi analiza trenutnog stanja u lokalnoj zajednici, ali će se istovremeno promovirati pozitivni primjeri – priče poduzetnica.

Savjetovanju će prethoditi potpisivanje Sporazuma o suradnji između Općine Kreševo i Udruženja poslovnih žena u BiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave