Poziv na webinar: Međunarodni ugovori o slobodnoj trgovini i porijeklo robe

06.03.2022. 08:29 / Izvor: Akta.ba
webinar

Webinar će biti održan putem Zoom online platforme 17.03.2022. godine.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Konrad Adenauer Stiftung Vas pozivaju na webinar: "Međunarodni ugovori o slobodnoj trgovini i porijeklo robe", koji će biti održan putem Zoom online platforme 17.03.2022. godine.

S obzirom na situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa (COVID-19), najvažnija je zaštita zdravlja i sigurnosti ljudi.

Međutim, očuvanje slobodne trgovine veoma je bitno za održavanje funkcionalnim lanaca opskrbe robom do krajnjeg potrošača.

Da bi se društvo i privreda što prije počeli da normalno funkcioniraju, Bosna i Hercegovina daje svoj doprinos kroz rad u relevantnim međunarodnim strukturama, u smislu razmatranja trenutne situacije vezane za pandemiju kao i donošenja mjera radi ublažavanja posljedica iste.

U toku webinara učesnici će biti informirani o aktivnostima koje Bosna i Hercegovina poduzima kako bi društvo i privreda što prije počeli da nesmetano funkcioniraju.

Pored toga, odgovorit će se na pitanja vezana za implementaciju međunarodnih ugovora o slobodnoj trgovini i porijeklo robe u toku i poslije pandemije koronavirusa (COVID-19). Više informacija o webinaru možete pronaći u pozivu.

Učešće na webinaru je besplatno.

Prijavu na webinar možete izvršiti ispunjavanjem online prijavnog obrasca najkasnije do 15.03.2022. godine do 16:00 sati.

Neposredno prije početka edukacije učesnici će dobiti link za pristup webinaru.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201 i 033/566-200.

 

PREUZMI DOKUMENT:
Poziv

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave