Vijeće stranih investitora u BiH

Webinar: Pokretanje ESG: Alati za izvještavanje i mjerenje

01.11.2023. 13:50 / Izvor: Akta.ba
WEBINAR

Počevši od januara 2024. godine, kompanije sa sjedištem u EU će prema propisima EU morati izvještavati o svojim ESG akcijama.

Vijeće stranih investitora u BiH

vas poziva na webinar:

„Pokretanje ESG: Alati za izvještavanje i mjerenje”

koji će biti održan putem Microsoft Teams platforme

14.11.2023. godine, od 11:00h do 12:30h

 

Zašto učestvovati?

Počevši od januara 2024. godine, kompanije sa sjedištem u EU će prema propisima EU morati izvještavati o svojim ESG akcijama. Integracija ESG-a zasnovana na marketingu, od oktobra 2023. godine kategorizirana je kao zeleno pranje (greenwashing) i prema tome će biti kažnjiva od strane regulatornih institucija EU.

Isti propisi će od 2026. godine imati utjecaj i na kompanije sa sjedištem u WB6 multinacionalne kompanije s uredima u WB6.

FIC sa zadovoljstvom poziva sve kompanije članice privrednih komora u regiji Zapadnog Balkana na webinar, na kojem će njihov partner ConsciESG pružiti detaljnu, korak po korak demonstraciju kako koristiti platformu za praćenje održivosti kompanije, kako bi se kompanije pripremile na taj način uskladile poslovanje sa predstojećim strožim propisima EU.

ConsciESG je ESGTech kompanija koja donosi prvi naučno zasnovan model na globalnom nivou kako bi pomogao kompanijama i menadžerima da procijene i prate svoj napredak u dosljednom ispunjavanju ciljeva održivosti tokom vremena. Rješenje je univerzalno za sve kompanije bez obzira na industriju i geo-lokaciju, te je nagrađeno od strane UNDP Boost-a za centralnu Aziju i Evropu 2022. godine. ConsciESG trenutno rangira i ocjenjuje napredak 3000 javnih kompanija kojima se trguje na NYSE i njegova metrika finansijski nadmašuje ujedno i S&P 500 benchmark za 19% i Dow Top performere za 1,44% godišnje.

U toku webinara razmatrat će se različita pitanja od interesa za poslodavce koja su postala aktuelna kao posljedica pandemije COVID-19 koja pored opasnosti za zdravlje zaposlenika donosi sa sobom i izazov opstanka na tržištu za mnoge kompanije.

Ciljna skupina: Direktori, ESG menadžeri/koordinatori, uposlenici

Predavači:

  1. Briseida Gjoza, su-osnivačica @ConsciESG
  2.  Adeliada Mehmetaj, su-osnivačica @ConsciESG
Učešće na webinaru je besplatno!
Radni jezik: Engleski
Više informacija možete dobiti na info@fic.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave