Roche akademija za ljekare – nova znanja i vještine za mlade bh. ljekare

21.08.2013. 08:08 / Izvor: eKapija.ba

Farmaceutska kompanija Roche d.o.o. - Roche Ltd. već treću godinu za redom organizira Roche akademiju za ljekare koja je jučer počela sa radom, u okviru partnerske saradnje sa Sarajevo Film Festivalom.

Farmaceutska kompanija Roche d.o.o. - Roche Ltd. već treću godinu za redom organizira Roche akademiju za ljekare koja je jučer počela sa radom, u okviru partnerske saradnje sa Sarajevo Film Festivalom. U periodu od 20. do 23. augusta/kolovoza 30 mladih, perspektivnih ljekara iz iz cijele Bosne i Hercegovine za koje je osmišljen poseban program bit će educirani s ciljem usvajanja novih, savremenih saznanja i vještina prezentacije i komunikacije sa pacijentima.

"Uvažavajući koncept kontinuirane edukacije koji je vladajući standard u današnjem svijetu, cilj Roche akademije je unaprijediti teorijsko i praktično obrazovanje mladih ljekara. Savremeno okruženje danas zahtjeva od svih nas ne samo  stručno znanje nego i posjedovanje dodatnih vještina komunikacije kako bi svoje znanje mogli prenijeti na druge i biti što kvalitetniji u obavljanju redovnog posla. Postojeći obrazovni sistem, nažalost, ne pruža mogućnost unapređenja određenih vještina medicinskih profesionalaca, te smo mi u Roche-u odlucili punuditi ovakvu vrstu treninga mladim ljekarima", istaknuo je Adnan Filipović, generalni direktor Roche d.o.o. – Roche Ltd.

Ove godine se Roche akademija organizira u tri faze.  U prvoj fazi Roche akademija namjenjena je doktorima medicine koja će se održati uporedo sa održavanjem 19. Sarajevo Film Festivala, a organiziran je po uzoru na Sarajevo Talent Campus, namijenjen mladim filmskim profesionalcima.

Kroz organizaciju programa kojim je predviđeno usvajanje novih savremenih saznanja te unapređenje vještina, Roche nastavlja sa tradicijom podrške mladim, talentiranim zdravstvenim radnicima.

Tokom četverodnevnog intenzivnog programa predavanja i radionica, učesnici će biti u prilici raditi sa  sa Peter Kreftom, certificiranim ekspertom sa polja prezentacijskih i komunikacijskih vještina u medicinskoj struci.

"Interesovanje za Roche akademiju za doktore medicine iz godine u godinu raste, te će ove godine učešće uzeti oko 30 mladih, perspektivnih ljekara iz različitih oblasti medicine - gastroenterohepatologije, onkologije, hematologije, infektivnih bolesti, reumatologije, neuropsihijatrije, pulmologije i drugih specijalističkih oblasti medicine koji dolaze iz Sarajeva, Tuzle, Banja Luke, Mostara, Zenice", naglašava Filipović.

Druga i treća faza edukacije kroz Roche akademiju bit će organizirana u septembru i obuhvata Drugu Školu citologije koja je namjenjena mladim specijalistima i specijalizantima hematologije. Kroz Školu citologije predviđena je obnova teoretskog znanja i usavršavanje praktičnih vještina iz hematološke citologije.

Školu citologije Roche organizira u saradnji sa Udruženjem hematologa i transfuziologa FBiH i Poliklinike Sunce Agram. Cilj ove edukacije je unaprijediti znanje iz oblasti citologije, a prije svega poboljsati i ubrzati dijagnostiku hematoloskih oboljenja u BiH.

U trećoj fazi edukacije Roche organizira Prvu Roche akademiju za medicinske sestre i tehničare, koja ima za cilj usavršavanje teoretskih znanja i praktičnih vještina potrebnih u svakodnevnom radu.

Ulažući i promovirajući znanje i edukacije Roche želi dati aktivan doprinos u podizanju kvaliteta medicinskih usluga u BiH

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave