Seminar o zaštiti podataka i informacija u funkciji poslovnog uspjeha

06.05.2014. 08:16 / Izvor: eKapija.ba
Seminar o zaštiti podataka i informacija u funkciji poslovnog uspjeha

Naklada Mate 28. 05. 2014. u Sarajevu organizuje seminar Zaštita podataka i informacija u funkciji poslovnog uspjeha tvrtki i institucija.

Naklada Mate 28. 05. 2014. u Sarajevu organizuje seminar Zaštita podataka i informacija u funkciji poslovnog uspjeha tvrtki i institucija.

OPIS SEMINARA:

Informacije i podaci najvrjedniji su kapital koji tvrtkama osigurava opstanak i uspjeh na tržištu. Svakodnevno smo svjedoci gubitka poslovnih informacija i podataka kako u privatnom tako i u državnom vlasništvu čime im se nanosi nemjerljiva šteta. Uzroci su uglavnom u slaboj organizaciji informacijske sigurnosti u tvrtkama i institucijama kao i nedovoljnog ulaganja u zaštitu poslovnog procesa.

Na seminaru će se prezentirati rizici i ugroze iz područja informacijske sigurnosti kako u privatnom tako i u državnom sektoru, načini zaštite poslovnih i klasificiranih podataka i informacija od neželjenog gubitka kao i načini zaštite u poslovnom komuniciranju. Program seminara koncipiran je na način da se polaznike informira i o sigurnosnim trendovima u području informacijske sigurnosti koji se očekuju u narednom periodu. Također,  program seminara omogućava polaznicima informiranje o postupku dobivanja NATO i EU certifikata poslovne sigurnosti za pravne i fizičke osobe koji je uvjet za sudjelovanje na klasificiranim kako nacionalnim tako i međunarodnim natječajima.

KORISTI KOJE PROGRAM PRUŽA POLAZNICIMA:

Polaznici seminara dobiti će informacije o suvremenim modelima organizacije informacijske sigurnosti u tvrtki i instituciji koji osiguravaju bolju zaštitu poslovnih i klasificiranih informacija u privatnom i državnom sektoru. Upoznati se s načinima zaštite u poslovnom komuniciranju te ulozi Business intelligenca.  Također, polaznici seminara upoznati će se s važećim normativnim propisima EU kojima je regulirano područje zaštite poslovnih i klasificiranih podataka kao i propisanim sankcijama poradi neprimjenjivanja. Polaznici seminara dobit će cjelovite informacije o postupku dobivanja NATO i EU certifikata poslovne sigurnosti za pravne i fizičke osobe koji im omogućava sudjelovanje na klasificiranim nacionalnim i međunarodnim natječajima.

PO ZAVRŠETKU PROGRAMA, POLAZNICI ĆE:

-       se osposobiti za: aktivno sudjelovanje u organizaciji informacijske sigurnosti u tvrtkama, bankama, institucijama, javnim poduzećima, tijelima državne uprave i lokalne samouprave u području zaštite poslovnih i klasificiranih podataka;

-       moći…. koristiti suvremene metode u svrhu preventivnog prepoznavanja i otklanjanja sigurnosnih rizika i ugroza u cilju zaštite poslovnih i klasificiranih podataka;

-       biti u stanju…. pravilno koristiti i čuvati poslovne i klasificirane podatke u interesu ostvarenja poslovnog uspjeha tvrtke, institucije kao i jačanja njezine poslovne sigurnosti;

-       pravovremeno prepoznavanje…važnosti poslovnih i klasificiranih podataka u suvremenom poslovanju tvrtki i institucija te načinima prikupljanja poslovnih i klasificiranih podataka.

KOME JE PROGRAM NAMIJENJEN:

Vlasnicima tvrtki, javnih ustanova, članovima uprava, nadzornih odbora, članovima akademske zajednice, menadžerima za strategiju i razvoj, administratorima sustava, savjetnicima za sigurnost, rukovoditeljima i zaposlenicima koji rade s osjetljivim podacima građana, poslovnim i klasificiranim podacima u privatnom, javnom i državnom sektoru kako bi se upoznali sa mogućnostima i opasnostima kojima su tvrtke i institucije izloženi od gubitka, neovlaštenog korištenja i zloporabe.

RASPORED:

Vrijeme     Teme

09:00 - 10:30

Normativni propisi koji reguliraju rad s poslovnim i klasificiranim podacima, zaštita podataka u poslovnom komuniciranju (Business intelligence)

10:30 - 10:45     Pauza za kavu

10:45 - 12:30

Postupak dobivanja NATO i EU certifikata poslovne sigurnosti za pravne i fizičke osobe

12:30 - 13:30     Pauza za ručak

13:30 - 15:00

Devet koraka za upravljanje sigurnošću informacija iz perspektive uprave poduzeća

15:00 - 15:15     Pauza za kavu

15:15 - 16:30

Kako postaviti organizaciju, procese i dokumentaciju za zaštitu informacija

PREDAVAČ NA SEMINARU:

Petar Mišević, univ.spec.oec., u proteklom periodu radio je na poslovima zaštite nacionalnih i međunarodnih (NATO i EU) poslovnih i klasificiranih podataka. U periodu 2009/2012., vršio je dužnost predstojnika Ureda vijeća za nacionalnu sigurnost (UVNS), središnjeg državnog tijela RH za informacijsku sigurnost, u okviru čega je koordinirao tijelima državne uprave (Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo obrane, Ministarstvo financija, Ministarstvo pravosuđa, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova, sigurnosno – obavještajne agencije i dr.), u području informacijske sigurnosti, nadzirao primjenu mjera i standarda u zaštiti klasificiranih i neklasificiranih podataka, te sudjelovao u donošenju propisa iz područja informacijske sigurnosti kojima se regulira rad i zaštita nacionalnih i međunarodnih klasificiranih i neklasificiranih podataka. Petar Mišević, u periodu 2009./2013., bio je član odbora za sigurnost NATO-a, a po ulasku RH u EU, i član odbora za sigurnost EU, u kojima se utvrđuje sigurnosna politika i donose smjernice za sve države članice glede postupanja s poslovnim, klasificiranim i neklasificiranim podacima. Također, provodio je postupak certifikacije za pravne i fizičke osobe u dobivanju NATO i EU certifikata poslovne sigurnosti.

Informacije i prijave:

Prijave se primaju do 26.05.2014.

Broj polaznika je ograničen!

KONTAKT PODACI:

Boško Njavro,

Naklada MATE d.o.o.

Tel/fax: +387(0) 36 885 057

Mob:     +387(0) 63 472 847

naklada.mate@infoneum.com

www.naklada-mate.ba

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave