Poziv za obuku na temu EU Funds Specialist/Stručnjak za EU fondove

18.07.2016. 14:06 / Izvor: Vanjskotrgovinska komora BiH
Poziv za obuku na temu EU Funds Specialist/Stručnjak za EU fondove

Program obuke omogućava polaznicima sticanje neophodnih teoretskih i praktičnih znanja o EU programima.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u suradnji sa VCC fondacijom iz Poljske i firmom PlanB. d.o.o., organizira specijalistički program obuke na temu „EU Funds Specialist/Stručnjak za EU fondove“. Program obuke omogućava polaznicima sticanje neophodnih teoretskih i praktičnih znanja o EU programima u okviru kojih potencijalni aplikanti iz Bosne i Hercegovine mogu prijavljivati projektne prijedloge.

U toku obuke polaznici će imati priliku da se upoznaju sa svim otvorenim programima EU relevantnim za preduzeća i druge institucije u Bosni i Hercegovini odnosno IPA II i HORIZON 2020, a pored toga prezentirati će se i COSME program koji je nedavno otvoren za Bosnu i Hercegovinu. Ovaj program obuke će omogućiti polaznicima da provedu najveći dio vremena radeći praktične vježbe na konkretnim projektnim prijedlozima od njihovog interesa uz podršku eksperta u oblasti pripreme i implementacije EU projekata.

“EU Funds Specialist” je certificirani program obuke te će polaznici obuke pored neophodnih znanja dobiti međunarodno priznati Europass certifikat nakon što polože test završne provjere znanja. Specijalistička obuka se planira održati u periodu od 19-23.09.2016. godine i 03.-07.10.2016. godine u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH. U periodu između ova dva termina obuke (5 radnih dana), polaznici će aktivno raditi na pripremi projektnog prijedloga uz mogućnost „on-line“ konsultacija sa ekspertom.

Cijena pohađanja obuke po polazniku iznosi 1.999,00 KM (PDV uključen). U cijenu su uključeni polaganje završnog ispita, knjige, diploma i dodatak diplomi za Vaš Europass, te osvježenje u predviđenim pauzama. Broj polaznika obuke je ograničen na 12 zbog potrebe aktivnog učešća svakog polaznika.

Ukoliko ste zainteresirani za učešće, potrebno je da ispunjen prijavni obrazac zajedno sa potvrdom o izvršenoj uplati kotizacije pošaljete na email edukacija@komorabih.ba ili na broj faxa: 033/566-205 najkasnije do 25.08.2016. godine. Vezano za uplate molimo vas da kontaktirate partnersku organizaciju “PlanB” iz Sarajeva na telefon 061 724 443 odnosno email: hasnija@planb.ba. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201. Program.

PREUZMI DOKUMENT:
Prijavni-obrazac_EFS_4_Final.doc

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave