Poziv za upis u školu 'Export Management'

19.04.2017. 14:14 / Izvor: Akta.ba
Poziv za upis u školu 'Export Management'

Edukacija će polaznicima dati mogućnost izrade praktičnog studija (Case Study) i završava sa završnim ispitom, u okviru kojeg će polaznicima imati mogućnost da demonstriraju svoje znanje.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini pozivaju zainteresirane učesnike i kompanije u školu „Export Management“.

Program je razvijen od preduzeća koja se bave izvozom i uvozom prema standardima Njemačke industrijske i trgovinske komore (Deutschen Industrie- und Handelskammer), a namijenjen je svim uposlenicima bh. kompanija koji žele da steknu nova ili prošire postojeća znanja u oblasti vanjske trgovine, izbora ciljnog tržišta, kanalima distribucije, određivanju cijena, pravnim aspektom izovoza i brojnim drugim srodnim tematskim oblastima.

Cilj edukacije je sticanje znanja osnova izvoznog menadžmenta i vanjske trgovine, a program je nakon uspješne implementacije u Srbiji i Makedoniji prilagođen i kompanijama iz Bosne i Hercegovine.

Edukacija će polaznicima dati mogućnost izrade praktičnog studija (Case Study) i završava sa završnim ispitom, u okviru kojeg će polaznicima imati mogućnost da demonstriraju svoje znanje i nakon uspješnog okončanja ispita ostvare pravo na izdavanje prestižnog certifikata Predstavništva njemačke privrede u BiH, koji je i garant posjedovanja kompetencija iz oblasti izvoznog menadžmenta.

Edukacija će biti oranizirana u maju 2017. godine (detaljan program sa satnicom se nalazi u prilogu) u prostorijama Komore u Sarajevu (ul. Branislava Đurđeva 10).

Više informacija zainteresirani mogu pronaći u pozivnom pismu (prilog) ili dobiti pozivom na broj telefona +387 33 566 204 (g. Mirza Konjo, Sektor za edukaciju VTK/STK BiH).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave