Seminar: 5 vještina uspješnog menadžera

15.03.2018. 08:59 / Izvor: Akta.ba
Seminar: 5 vještina uspješnog menadžera

Predavačica je Jasminka Samardžija, poduzetnica i savjetnica s iskustvom od 15 godina u oblasti neformalne edukacije.

Vještine uspješnog managera uključuju vještine optimalnog upravljanja vremenom, dnevnog rješavanja izazovnih situacija kako bi se izbjegli konflikti, a povećala produktivnost pojedinca i tima.

5 vještina koje posjeduju uspješni i efikasni manageri:

1. Optimiziraju međuljudske odnose unutar svog tima – manager treba podržavati svoje ljude raditi monitoring, a svjestan je činjenice da i najmanji konflikt između članova tima umanjuje produktivnost tima, ali i osobnu produktivnost managera tj. cijele organizacije.

2. Upravljaju vremenom i ciljevima – vrijeme je dragocjen resurs – delegirajte zadatke jer će jedino tako članovi Vašeg tima rasti

3. Proaktivni su – pretvorite probleme u rješenja i ideje u akciju, a pri tom ne zaboravite na moć sinergije – koristite svoje ljude jer ih zato plaćate

4. Jeste li dominantno asertivni, agresivni ili pasivni? Koliko često padate u zamku „pasivne agresije“? Vaš komunikacijski stil predstavlja okvir za komunikacijski stil vašeg tima

5. Asertivno i produktivno upravljajte konfliktima - Kako prihvatiti kritiku? Kako je izreći, a kako se ispričati u slučaju neopravdane reakcije?

Savjet! Kada savladate tehnike upravljanja vremenom i konfliktima naučiti ćete upravljati stresom i konstruktivno ga usmjeravati odnosno rješavati ga se – abdominalno disanje – deset minuta dnevno za zdravlje.

 

Usvojite set ključnih managerskih tehnika koje će Vam pomoći da:

  • Proširite svoju cjelokupnu managersku perspektivu
  • Razvijete bolju svijest o sebi, svom komunikacijskom stilu i načinu na koji Vas doživljavaju drugi
  • Efikasno vodite svoj tim i organizaciju
  • Upravljate vremenom i ciljevima i naučite bolje delegirati zadatke
  • Upravljate i oblikujete ponašanje članova svoga tima
  • Optimalno upravljate stresom i konfliktima


Učešćem na radionici UPRAVLJANJE LJUDIMA, VREMENOM, KONFLIKTIMA I STRESOM usvojit ćete tehnike koje će vam pomoći da rastete kao manageri i razvijate svoju karijeru. Radionica će se održati u Sarajevu u utorak 20.03.2018.

Predavačica je Jasminka Samardžija, poduzetnica i savjetnica s iskustvom od 15 godina u oblasti neformalne edukacije i autorica knjige ‘Intervjui sa 100 hrvatskih lidera o životu i razvoju karijere‘. Organizator seminara je Apriori BH - Agencija za profesionalno usavršavanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave