INZ Zenica organizuje skup "Nova norma za osposobljenost laboratorija"

02.07.2018. 14:04 / Izvor: Akta.ba
INZ Zenica organizuje skup 'Nova norma za osposobljenost laboratorija'

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica organizator je skupa 'Nova norma za osposobljenost laboratorija (ISO/IEC 17025:2017)', koji je za utorak najavljen u Zenici.  

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica organizator je skupa "Nova norma za osposobljenost laboratorija (ISO/IEC 17025:2017)", koji je za utorak najavljen u Zenici.  

Predavači su zvaničnici Hrvatskog mjeriteljskog društva iz Zagreba i Evropskog Centra za Laboratorijsku izvrsnost (European Centre for Laboratory Excellence).

Organizator navodi da je povod za taj skup objavljivanje novog izdanja međunarodne norme ISO/IEC 17025, koja propisuje zahtjeve za osposobljenost laboratorija.

"Seminar je osmišljen da uputi polaznike u glavne promjene u normi ISO/IEC 17025:2017, predloži neke praktične savjete za primjenu te uputi polaznike kako planirati i uspješno prijeći sa staroga na novo izdanje", saopćeno je.

Organizator navodi da je seminar prvenstveno namijenjen osoblju akreditiranih laboratorija, koje je odgovorno za primjenu i održavanje njihovog sistema upravljanja.

"Bit će koristan i voditeljima laboratorija, internim auditorima u laboratoriju i svima koji su uključeni u laboratorijske aktivnosti a žele saznati koje su razlike između staroga i novoga izdanja norme ISO/IEC 17025 te kako prijeći s jedne norme na drugu", istaknuto je.

Seminar 'Nova norma za osposobljenost laboratorija (ISO/IEC 17025:2017)' bit će održan 3. jula u Zenici (Hotel Zenica), s početkom u 09.00 sati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave