Start Me Up High school: Otvorene prijave za najveće takmičenje srednjoškolaca

04.01.2021. 14:45 / Izvor: Akta.ba
Start Me Up High school: Otvorene prijave za najveće takmičenje srednjoškolaca

Ove godine takmičenje će se održati online zbog trenutne epidemiološke situacije, ali na zabavan i zanimljiv način.

Internacionalni Burch univerzitet već četvrtu godinu, u saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, organizuje „Start Me Up High school“ - najveće takmičenje za srednjoškolce u poduzetništvu.

Takmičenje će se održati u periodu od 18. do 24. januara i za cilj ima kod mladih ljudi potaknuti interes za poduzetništvo i društvenu odgovornost kroz niz različitih virtuelnih zadataka i radionica, kao i priliku da se stečeno znanje primijeni na praktičnom nivou, jer pobjednike čekaju vrijedne nagrade i stipendije.

Riječ je o najvećem takmičenju ove vrste u BiH, koje je prošle godine okupilo 65 srednjoškolaca iz svih krajeva naše zemlje. Ekipa „Heatline“ odnijela je pobjedu prošle godine sa vrećicom koja ima sposobnost da ugrije osobu koja ima hipotermiju na brz i jednostavan način. Prošlogodišnji pobjednici prisjećaju se takmičenja kao trenutka koji je odredio smjer njihovog daljeg obrazovanja i budućnosti.

"Start Me Up High school" takmičenje je neprocjenjivo iskustvo koje mladima pruža neograničen prostor za inovaciju, kreativnost i dokazivanje koliko ustvari vrijedimo i koliko smo sposobni. Organizacioni tim zajedno sa volonterima je odradio fantastičan posao te napravio drugačiji koncept nego što je bio prethodne godine, u čemu su premašili sva očekivanja i standarde još novijim i interesantnijim konceptom ove godine. Takmičenje ovog kalibra i intenziteta, iako se održi u kratkom vremenskom periodu, predstavlja nevjerovatan i po meni jako bitan korak ka napredovanju i postizanju uspjeha za bilo koji startup i biznis. Kako timski, tako i za svaku individuu koja mu prisustvuje, ovo takmičenje pomaže u gradnji ličnosti, znanja i iskustva koje se iz dana u dan pokazuje kao neprocjenjivo u ovakvom polju poslovanja”, rekao je Kenan Imamović, član tima “Heatline“.

Prijave za takmičenje već su otvorene, a prijaviti se mogu svi srednjoškolci iz cijele BiH. Na takmičenje se prijavljuju timovi sa najmanje 2, a najviše 5 članova te je potrebno da svaki član tima individualno popuni prijavnicu. Same prijave traju do 13. januara te pozivamo sve srednjoškolce da iskoriste svoju priliku da svoje poduzetničke ideje podijele sa nama.

Ove godine takmičenje će se održati online zbog trenutne epidemiološke situacije, ali na zabavan i zanimljiv način.

"Može li takmičenje u poslovnim idejama kreirati osjećaj igranja igrice? Mi kažemo da može. Pridružite se ovoj sedmodnevnoj online avanturi i provedite posljednju sedmicu raspusta u svijetu inovacija i poduzetništva", poručili su organizatori. 

Prijaviti se možete putem linka: https://bit.ly/2WKsbXv

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave