Besplatan online filmski festival dostupan u Bosni i Hercegovini

24.03.2020. 13:06 / Izvor: Akta.ba
Besplatan online filmski festival dostupan u Bosni i Hercegovini

Online filmski festival MOJ OFF moći će da prate kako online posjetioci Bosne i Hercegovine i Srbije, tako i Crne Gore.

Filmska distributerska kuća MCF MegaCom Film, bioskopi Kombank Dvorana, Cine Grand i bioskop Vilin Grad pridružili su se aktuelnoj online kulturnoj sceni i osmislili potpuno besplatan kućni online filmski festival, sa najnovijim i najprestižnijim nagrađenim naslovima svjetskih kinematografija koji su oblježili festivalsku scenu i omogućili da festival bude dostupan i ljubiteljima filma u Bosni i Hercegovini.

Prvo izdanje besplatnog Online filmskog festivala - MOJ OFF biće održano od 27. marta do 10. aprila, a publika će imati priliku da na jednoj virtuelnoj „lokaciji“ pogleda 65 aktuelna igrana i dokumentarna ostvarenja, među kojima i naslove namjenjene djeci i tinejdžerima. Snimljeni u različitim svjetskim produkcijama i koprodukcijama izdvojeni filmovi biće podjeljeni u pet programskih cjelina – Velikani filma, Kids fest predstavlja, Porodična avantura, Dokumentarni vrhunci, kao i program Viđeno neviđeno.

Najnoviji film reditelja Romana Polanskog, ostvarenje Optužujem, čija je tema upravo čuvena Drajzer afera s kraja 19. vjeka koja je uzdrmala i duboko podjelila francusko društvo, otvoriće prvi besplatan Online filmski festival - MOJ OFF, u petak 27. marta u 21h, na sajtu mojoff.net. Pored ovog maestralnog djela korisnici će moći da pogledaju i filmove koji su premijerno prikazani na 25. Sarajevo film festivalu poput naslova Pritka, i dječijih filmova Pat i Mat: Zimska Radost, Lote i izgubljeni zmajevi.

Posebno se ističe selekcija Viđeno neviđeno  u okviru koje će se u udarnim večernjim terminima prikazivati hvaljena ostvarenja poput nikada prikazanog filma kod nas, dobitnika Srebrnog medvjeda u Berlinu prošle godine filma  Napolju i konje kradu,  sa briljantnim   Stelanom Skarsgardom u glavnoj ulozi, takođe i najnovijeg filma Mladi Ahmed (Young Ahmed) koji je, na prošlogodišnjem Kanskom festivalu, proslavljenim i nagrađivanim rediteljima - braći Darden donio nagradu za najbolju režiju. Na festivalu će biti prikazano i francusko-italijanska drama Gloria Mundi reditelja Roberta Gedigana koja je nakon svjetske premijere u Veneciji, gde je dobila nagradu za najbolju glumicu, prikazana na 48. FEST-u. 

Pored spomenutih i velikog broja drugih filmova biće prikazani i već najavljeni dobitnik Oskara Parazit, dok će se u selekciji Dokumetarni vrhunci naći neki od najboljih dokumentarnih filmova 2019. godine koji su zapaženi od strane svjetskih programskih selektora, ali i priznate publike velikih festivala, poput dela Rona Haurda – Pavaroti.

Prvi MOJ OFF obilježiće i naslovi za najmlađu publiku, pa će među brojnim porodičnim avanturama biti prikazani neki od prošlogodišnjih sinhronizovanih animiranih hitova kao što su Vilijeva planetaKo se boji vuka još i Tajni agent Mjau, kao i filmovi sa popularnog dječijeg festivala KIDS FEST -a (poput fantazije Abigejl).

U okviru programskog djela Velikani filma naći će se po tri najznačajnija naslova trojice čuvenih rediteljskih autoriteta - poljskog sineaste Kšištofa Kišlovskog, potom američkog umjetnika Dejvida Linča i čuvenog italijanskog reditelja Federika Felinija.

Online filmski festival MOJ OFF moći će da prate kako online posjetioci Bosne i Hercegovine i Srbije, tako i Crne Gore, a korišćenje sajta će biti jednostavno, kao da posećuju svoj omiljeni portal za čitanje vjesti i razonodu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza