Pauza / TURIZAM I GASTRO

Blagdanske palačinke

24.05.2020. 10:48 / Izvor: Akta.ba

 

Sastojci:

Brašno pšenično 200g

Stampi krem 300g

Lješnjak 100g

Jaja 2 kom

Šećer1 kašikica

Prašak za pecivo 1 kašikica

Mlijeko Natura 3dl

Maslac 1 kašika

Masinovo ulje 2 kašike

Jagode 200g

Priprema:

U dubljoj posudi pomiješati suhe sastojke, brašno, šećer i prašak za pecivo. Zatim u posudu dodati jaja, rastopljeni maslac, mlijeko I maslinovo ulje. Sve umutiti da se sastojci sjedine I dobije gusta masa za palačinke. Masu izliti u flašicu I sa flašicom istiskivati željenu količinu mase na zagrijanu tavu da dobijemo željene oblike palačainaka. Palačinke peći sa obje strane da porumene. Kada su palačinke gotove servirati ih sa Stampi kremom, svježim jagodama I sjeckanim I mljevenim lješnjacima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza