Blagdanske palačinke
U dubljoj posudi pomiješati suhe sastojke, brašno, šećer i prašak za pecivo.
Sastojci:
Brašno pšenično 200g
Stampi krem 300g
Lješnjak 100g
Jaja 2 kom
Šećer1 kašikica
Prašak za pecivo 1 kašikica
Mlijeko Natura 3dl
Maslac 1 kašika
Masinovo ulje 2 kašike
Jagode 200g
Priprema:
U dubljoj posudi pomiješati suhe sastojke, brašno, šećer i prašak za pecivo. Zatim u posudu dodati jaja, rastopljeni maslac, mlijeko I maslinovo ulje. Sve umutiti da se sastojci sjedine I dobije gusta masa za palačinke. Masu izliti u flašicu I sa flašicom istiskivati željenu količinu mase na zagrijanu tavu da dobijemo željene oblike palačainaka. Palačinke peći sa obje strane da porumene. Kada su palačinke gotove servirati ih sa Stampi kremom, svježim jagodama I sjeckanim I mljevenim lješnjacima.
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.