Exit festival omogućio kupovinu ulaznica bitcoinom

14.05.2021. 14:14 / Izvor: Dnevnik.hr
Exit festival omogućio kupovinu ulaznica bitcoinom

Exit Fesitval jedan je od rijetkih festivala koji je najavio svoje održavanje ove godine.

Iako su kriptovalute za dobar dio javnosti nepoznanica koja postoji tamo negdje na internetu, kriptozajednica sve više raste. Tako se i sve više tvrtki odlučuje na uvođenje kriptovalute kao dodatnog sredstva plaćanja.

Posljednji u nizu koji je uveo plaćanje bitcoinom je poznati glazbeni festival, EXIT Festival. Kako su istaknuli u priopćenju za javnost, time su postali prvi veliki festival na svijetu koji je omogućio kupnju ulaznica putem bitcoina,

S rastom blockchaina, digitalnih valuta i nezamjenjivih tokena (NFT-a), EXIT je prepoznao da se festivali trebaju prilagoditi i prihvatiti nove tehnologije, kako bi zadovoljili potrebe svoje publike, a sve u cilju rasta i razvitka. Potencijal blockchaina, digitalne razmjene i valuta je uzbudljiv i htjeli smo biti festivalski predvodnici u tom sektoru, da koristimo nove tehnologije, i da smo u stanju ostati u tijeku s našom tehnološki pismenom publikom i razvitkom tehnologije, kaže direktor i osnivač EXIT festivala Dušan Kovačević.

S obzirom na to da plaćanje bitcoinima nije regulirano zakonima Republike Srbije, ono neće biti moguće na šankovima i drugim prodajnim mjestima unutar festivala, već kao isključivo za on line kupovanje ulaznica preko Exitovog međunarodnog partnera Netpositive-a.

Proces je jednostavan: kada kupci odaberu stavke koje žele kupiti u web shopu vidjet će ponuđenu opciju „Plati bitcoinom“, isto kao što postoji opcija „Plati karticom“. Zatim će dobiti QR kod za skeniranje putem svoje Bitcoin aplikacije, i nakon što se uplata izvrši i bude potvrđena, kupac će dobiti sve kupljene stavke. Samo plaćanje funkcionira tako što kupci plaćaju bitcoinom, a Exitov međunarodni partner Netpositive, koji realizira ovu mogućnost, isplaćuje festivalu dalje u klasičnim valutama, prema zakonima Republike Srbije. 

Podsjetimo, Exit Fesitval jedan je od rijetkih festivala koji je najavio svoje održavanje ove godine i to od 8. do 11. srpnja 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi,  naravno u skladu s tada važećim epidemiološkim mjerama.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza