U prodaji karte za prvu bh. konferenciju game developmenta i animacije LOADING

18.09.2019. 13:35 / Izvor: Akta.ba
U prodaji karte za prvu bh. konferenciju game developmenta i animacije LOADING

Loading će biti održan u Sarajevu, u hotelu Hills 5. i 6. oktobra 2019. godine.

Nakon nedavno održane press konferencije gdje je ujedno i predstavljena LOADING game development & animation conference powered by Telemachu prodaju su puštene karte koje se mogu kupiti putem online servisa kupikartu.ba.

Loading će biti održan u Sarajevu, u hotelu Hills 5. i 6. oktobra 2019. godine.

Tokom dvodnevnog događaja Sarajevo će postati regionalni centar gaming industrije, a program će biti upotpunjen raznovrsnim predavanjima, radionicama i prezentacijama. Organizatori ovog događaja istakli su kako će svi oni koji se odluče prisustvovati ovoj konferenciji moći uživati u jedinstvenom i izuzetno bogatom sadržaju koji će upotpuniti govornici koji dolaze iz BiH, regije, ali i svijeta. 

Svoje učešće kao keynote govornici potvrdili su Damir Durović (HR) iz Reboota - CEO jedne od najprestižnijih game development konferencija u Europi, Anto Juričić Tony (KAN) iz Digital Domaina – jednog od najvećih kreatora 3D dublera u svijetu blockbuster filma. Mateja Stanković, game designer kod najpoznatijeg izdavača računarskih i video igara na svijetu - Ubisoft Entertainmenta. Simon Wilkinson (UK) iz BRiGHTBLACKa koji je od Cineuropa proglašen kao ''jedan od najistaknutijih imena u Evropi koji se bavi VR-om'', Hasan Bajramović (BiH) 3D karakter artista – jedan od stotinu najutjecajnijih svjetskih 3D umjetnika – kreator najboljih modela u svijetu gaminga.

Učešće su potvrdili i Ivan Ramadan(BiH) iz AI Interactive – filmmaker i video gejmer koji je nagrađivan više od 26 puta, a čija igra je nedavno predstavljena na Appleovom Arcadeu na prezentaciji novog modela Iphone 11. Admir liz Zard Salkanovich – Profesionalni esport gejmer, Amela Dedić – Nsoft, Amar Zubčević – suosnivač AI Interactive, Damir Halilović - Prime Time, Leo Tot – Reboot, Nejira Kadrić - Prime Time, Semir Vesković - IT Academy, Ajla Sukrija - 3D Animator, Minja Mirvić - Jurist, dizajner video igara, Nedžad Šahović - JaK Studio, Abid Bećirević - Prime Time, Zahid Lagumdžić – Freelancer, Myra Appannah – BRiGHTBLACK, Emir Cogo - Elektrotehnički fakultet Sarajevo i mnogi drugi.

Drugog dana konferencije bit će organizovan Loading Gaming Colosseum– turnir,  na kom će svoje snage odmjeriti gejmeri i youtuberi: Adnan Bro, Braco Gajić, CeriX, Imperator FX, Suarez16, Nugato, Nuni, Iggy Plejer uz komentare nevjerovatnog i svima dobro poznatog gejmera – Baka Prase. Dva takmičara za sada predstavljena su kao Big Bang Surpise, a uskoro će biti predstavljena i njihova imena. Igrači će se međusobno takmičiti u najpopularnijim i najtežim igrama, ali će se sukobiti i protiv Loadingovog Super Gejmera - nemilosrdnog neprijatelja nevjerovatnih gejming vještina sa pod nazivom JOKER. Pobjednik Loading Gaming Colosseuma osvojit će nagradu u vrijednosti 10.000,00 KM.

Pored gore navedenog Konferencija će ponuditi i networking, te Indie Exposajam gdje će svoje proizvode i radove predstaviti mnoge kompanije, studija i pojedinci.

Generalni partner ovog događaja je kompanija Telemach.

Za više informacija posjetite www.loading.ba, te društvene mreže facebookinstagram

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza