Nova BH ostaje u ponudi​ Telemach-a, cijene paketa neće se mijenjati

10.01.2020. 10:47 / Izvor: Akta.ba
Nova BH ostaje u ponudi​ Telemach-a, cijene paketa neće se mijenjati

Najgledanija televizija u Bosni i Hercegovini Nova BH emitovat će se i ubuduće u okviru programske ponude Telemach-a.

Najgledanija televizija u Bosni i Hercegovini Nova BH emitovat će se i ubuduće u okviru programske ponude Telemach-a.

"Prihvatili smo ponudu kanala Nova BH, jer smatramo da građanima Bosne i Hercegovine treba omogućiti najbolji TV sadržaj", saopćeno je iz Telemacha. Kako navode, Ugovor o emitovanju TV Nova BH neće ni na koji način opteretiti korisnike, jer se cijene kablovskih paketa Telemach-a neće mijenjati i ostaju iste kao u 2019.godini.

"U godini održavanja vrhunskih sportskih događaja, a na čije prenose pravo ima Nova BH, procijenili smo da je njihova cijena od 0.6 EUR po korisniku prihvatljiva i konkurentna. Ova televizija koja posluje u okviru United Grupe ima sadržajan zabavni, serijski i filmski program kao i najkvalitetniji lokalni informativni program", ističu.

Podsjećaju da im je Telekom Srbija, osnivač i vlasnik Mtel-a BH kao ekskluzivni zastupnik RTS-a tražio od 0,2 do 1,2 EUR po korisniku za emitovanje programa RTS koji je vrlo često zatamnjen za područje Bosne i Hercegovine, dok Pink za svoj paket kanala traži od 1 do 1.6 EUR po korisniku. 

"Radeći prije svega u interesu naših lojalnih korisnika, a i svih budućih, procijenili smo da je veoma važno da im omogućimo gledanje televizije Nova BH. Svakodnevno radimo na unapređenju usluga i zbog toga ćemo i ubuduće korisnicima Telemach paketa garantovati najbolji sadržaj i najgledanije kanale, kao i najkvalitetniji internet", poručuju iz Telemacha.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza