Tuzlaci Edmir i Anis lansirali vlastitu digitalnu agenciju

07.08.2020. 13:23 / Izvor: Akta.ba
Tuzlaci Edmir i Anis lansirali vlastitu digitalnu agenciju

Iako na početku nismo radili pod krovom agencije, prethodno smo surađivali i radili zajedno na više projekata.

Edmir i Anis upisali su studij Poslovne informatike na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA 2015. godine, a zajedno su, na isti dan, diplomirali jula 2018. godine. Kao studenti bili su učesnici projekta „ICT poslovno inovacijski centar eMPIRICA“ i vole istaći da motivaciju još uvijek povlače iz tog projekta. Osim diplome fakulteta eMPIRICA, posjeduju i dvojnu diplomu Visoke škole za poslovne nauke iz Ljubljane.

Na svoj prvi poslovni angažman nisu dugo čekali nakon diplomiranja. Lansiranjem vlastite digitalne agencije pod nazivom inSuper, ostvarili su svoje ciljeve da stvaraju nešto sasvim novo i na svemu tome zajedno rade. Ono što je dodatno interesantno u njihovom zajedničkom poslovnom poduhvatu je da Edmir živi u Brčkom, a Anis u Beču.

U saradnji sa fakultetom Edmir i Anis su organizovali Online Meetup tokom kog su sa kolegama studentima podijeliti iskustva, ponudili saradnju, te razgovarali o mogućnostima pokretanja vlastite kompanije. Razgovaralo se o načinu rada digitalnih agencija, koja znanja stečena tokom studija na eMPIRICI su im bila najvažnija u radu te kasnije kod pokretanja vlastite kompanije, o pristupu klijentima i projektima, softverima koje koriste.

O svom profesionalnom razvoju Edmir i Anis kažu:

Putovanje koje nam je pomoglo da bolje definiramo stvari

Često razmišljamo o svojim počecima još na fakultetu, onim vremenima koja su nam pomogla da odaberemo svoj put i načela koja ćemo slijediti tokom karijere, kao i života. Iako smo se tada tek upoznali, primijetili smo zajednički interes i strast prema dizajnu i tehnologiji. Sposobnost da budemo otvoreni bez predrasuda je krucijalna komponenta koju smo voljeli u našem poduhvatu.

Kultura koju gradimo

Pristup i saradnja s kojima smo započeli je nešto što smo željeli pretvoriti u agencijsku kulturu, kulturu izgrađenu na vrijednostima koja su nam pomogla da neprimjetno stvorimo opuštenu radnu atmosferu. Ovo iskustvo nam je pomoglo da definiramo naš pristup internoj i vanjskoj komunikaciji i načinu na koji radimo s klijentima. Mi volimo raditi u atmosferi u kojoj će naš tim i klijenti moći osloboditi svoj puni potencijal i ostati otvoreni tokom čitavog našeg poslovnog poduhvata.

Zajedno možemo stvarati

Iako na početku nismo radili pod krovom agencije, prethodno smo surađivali i radili zajedno na više projekata. Ta zajednička vizija stvaranja vrijednosti kombiniranjem tehnologije i dizajna jednostavno i intuitivno bila je glavni pokretač ovog putovanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza