Fakultet eMPIRICA i STEM akademija nude pomoć u organizovanju online nastave

14.03.2020. 13:45 / Izvor: Akta.ba

U duhu društvene odgovornosti, nastavnici i administratori eMPIRICA-e i edukatori STEM akademije, na raspolaganju su školama i fakultetima u cilju olakšavanja pristupa online nastavi.

Fakultet eMPIRICA i STEM akademija Tuzla nude pomoć u organizovanju online nastave, te pozivaju zainteresovane da ih kontaktiraju. 

Fakultet eMPIRICA ima višegodišnje pozitivno iskustvo u korištenju tehnologija e-učenja, kroz upotrebu resursa kao što su Cisco WebEx web konferencijski sistem, eCampus platforma za e-učenje, Microsoft Office 365 i Cisco Teams. 

U duhu društvene odgovornosti, nastavnici i administratori Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, kao i edukatori STEM akademije, na raspolaganju su školama i fakultetima u cilju olakšavanja pristupa i korištenja Microsof 365 servisa za online nastavu, stoji u saopćenju. 

Microsof 365 servis u oblaku, obrazovne ustanove mogu koristiti besplatno a veliki broj modula na ovom servisu omogućava kreiranje virtualnih učionica, dijeljenje materijala sa učenicima, video lekcije, online testiranja, i druge mogućnosti za realizaciju obrazovnog procesa na daljinu.

Dijelimo znanje, jer znanje je moć, zaključak je saopćenja. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti