Predstavljen potpuno električni Porsche Taycan 4 Cross Turismo

09.08.2021. 16:59 / Izvor: Akta.ba

Promocija još jednog električnog modela dolazi kao kruna uloženim naporima na ispunjavanju svih strogo propisanih preduvjeta proizvođača.

Posvećenost kompanije Porsche BH, generalnog uvoznika vozila Volkswagen grupacije, svom električnom putu, na kojem već skoro 2 godine sigurno koračaju naprijed, ostavljajući utabane tragove ka budućnosti svima koji ih žele pratiti, još jednom je potvrđena u petak, 06.08.2021. kada je na terenima Golf Cluba u Sarajevu predstavljen potpuno električni Porsche Taycan 4 Cross Turismo.

Promocija još jednog električnog modela dolazi kao kruna uloženim naporima na ispunjavanju svih strogo propisanih preduvjeta proizvođača, ali i zahtjevne infrastrukture na tržištu cijele Bosne i Hercegovine. Sa današnjim danom, Porsche BH je ponosan što je kupcima vozila iz sve bogatije ponude električnih vozila obezbjedio čak 66 AC punjača snage 11 kW na 33 pomno izabrane lokacije.

Zanosni Cross Turismo karmin crvene boje predstavljen uz svjetla vatrometa možete kupiti za 279.869,27 KM sa PDV-om, a bogata ponuda iz Porsche električne porodice sastoji se od četiri verzije modela Taycan i to Taycan Sedan koji sa cijenom kreće od 175.035 KM, Taycan 4S od 216.921 KM, Taycan Turbo 309.973 KM i Taycan Turbo S od 376.609 KM, kao i četiri verzije modela  Taycan Cross Turismo, i to Taycan 4  Cross Turismo sa 476 KS sa cijenom od 194.265 KM,  Taycan 4S Cross Turismo sa 571 KS od 227.630 KM, Taycan Turbo Cross Turismo sa 680 KS od 312.829 KM i najprestižniji Taycan Turbo S Cross Turismo sa čak 761 KS koji obezbjeđuju 100km/h sprinta za svega 2,8 sekundi od 379.465 KM.

"Težimo da učinimo tržište Bosne i Hercegovine spremnim za eksploataciju električnih vozila. Prvenstveno naši klijente je potrebno informisati, da se vozila već sada mogu bez problema voziti po cestama u BIH. Činjenica je da imamo AC punjače instalirane, potrebno je samo planirati put. Večeras smo promovisali Cross Turismo, nešto veći kada je u pitanju prostor interijera na zadnjoj klupi za 30mm. Također je model uz Zračni ovjes podignut za 30mm. Prtljažnik je veći za cca. 40 lit. što znači da je ukupna zapremina prtljažnika 466 litara, dok je kod modela Taycan sedan 407 litara.

Poseban paket Cross Turisma čini Offroad paket, odnosno ukoliko želimo da vozimo ovo vozilo na offroad stazi, moguće je uključiti GRAVEL mode, čime smo vozilu nesmetano obezbjedili vožnju po svim vrstama kolovoza.

Siguran sam da će tržište BIH prepoznati i ovaj model, jer smo u 2021. godini registrovali već tri Taycana, dok na lageru imamo već u ponudi i druge model Taycan Sedan-a i Cross Turismo.

Bitno je napomenuti da kompanija Porsche BH ima ekskluzivan ugovor sa firmom koja je u stanju da procjeni potrebe klijenta za eventualnu instalaciju punjača i da ponudi adekvatne punjače.

Svi zainteresirani potencijalni klijenti su pozvani da posjete Porsche Centar Sarajevo, kako bi se više upoznali o vrstama punjača, jačini punjača i načinu punjenja, a na samom kraju i za test vožnju sa modelom Taycan Turbo", izjavio je Armin Mulović – Brand manager marke Porsche za BIH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza