Zuckerberg: Kompanija Facebook mijenja ime

29.10.2021. 08:05 / Izvor: BHRT
facebook

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg saopštio je jučer da je kompanija Facebook zvanično promijenila korporativno ime.

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg saopštio je jučer da je kompanija Facebook zvanično promijenila korporativno ime, zvat će se - Meta, javio je BBC.

Zuckerberg je najavio promjene prošle sedmice i da će firma doživjeti rebrending, pa će se tako kompanija koja u vlasništvu ima i Instagram i WhatsApp zvati Meta.

Društvena mreža će i dalje zadržati ime, te će od sada tvrtka Meta biti vlasnica tri velika brenda: Facebook, Instagram i WhatsApp.

Facebook je prije deset dana objavio da će stvoriti 10.000 visokokvalificiranih radnih mjesta u Evropskoj uniji u idućih pet godina kako bi pomogao u izgradnji metaverzuma.

"Tvrtka surađuje s drugima kako bi razvila novu fazu međusobno povezanih virtualnih iskustava koristeći tehnologije poput virtualne i proširene stvarnosti ili metaverzum", priopćio je Nick Clegg, voditelj Facebooka za politike i javne poslove.

Dodao je da metaverzum ima potencijal pomoći u otvaranju pristupa novim kreativnim, društvenim i ekonomskim prilikama, a Evropljani će ga oblikovati od samog početka.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza