Novi poduhvat Elon Muska

Twitter ima novi logo: Popularnu plavu pticu zamijenio pas

04.04.2023. 09:42 / Izvor: Akta.ba
Twitter

Odvjetnici Muska nazvali su tužbu investitora u dogecoin izmišljenim djelom zbog Muskovih bezazlenih i često glupih tweetova.

Korisnici Twittera jutros su mogli primjetiti da je logo plave ptice zamijenjen novim. Tradicionalni logo plave ptice zamijenjen je sa slikom psa shiba inua, popularnog memea iz 2013. godine, koji je ujedno i šaljiva kriptovaluta zbog koje se tuži izvršni direktor Elon Musk.

Kako navodi Reuters, novi logo pojavio se na stranici dva dana nakon što je Musk zatražio od suca da odbaci tužbu za reketiranje vrijednu 258 milijardi dolara optužujući ga za vođenje piramidalne sheme za potporu ovom memeu poznatijem pod imenom "doge".

Musk se osvrnuo na promjenu u ponedjeljak poslijepodne, tvitajući, da je obećao ovu promjenu još prije godinu dana u kojem je drugi korisnik Twittera predložio da Musk kupi Twitter i promijeni logo ptice u poznati meme.

Odvjetnici Muska nazvali su tužbu investitora u dogecoin izmišljenim djelom zbog Muskovih bezazlenih i često glupih tweetova. Još uvijek nije jasno da li je promjena trajna.

Cijena kriptovalute dogecoina, porasla je više od 20 posto u posljednja 24 sata tj. na cijenu oko devet centi u odnosu na cijenu nešto manju od osam centi, koja je bila u ponedjeljak ujutro. Inače, ovaj meme osmislio je par softverskih inžinjera kao šalu 6. decembra 2013. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza