vrijedan 44 milijarde dolara

Musk priznao: Platforma X bi mogla da propadne

20.08.2023. 20:06 / Izvor: Agencije
x

Čini se da je Elon Musk priznao da bi njegovo preuzimanje društvene mreže X (bivšeg Twittera) vrijedno 44 milijarde dolara moglo biti osuđeno na propast.

Čini se da je Elon Musk priznao da bi njegovo preuzimanje društvene mreže X (bivšeg Twittera) vrijedno 44 milijarde dolara moglo biti osuđeno na propast.

Vlasnik platforme je rekao u subotu da X “može da propadne”. “Tužna istina je da trenutno ne postoje velike ‘društvene mreže'”, napisao je Musk na X-u, prenosi Insider. “Možda ćemo propasti, kao što su mnogi predviđali, ali daćemo sve od sebe.”

Meta, koja je vlasnik Facebooka, je 5. jula lansirala rivala platformi C pod nazivom Threads i brzo prikupila više od 100 miliona registracija, objavio je časopis Time, pozivajući se na podatke iz Sensor Towera.

Međutim, šest sedmica kasnije dnevna stopa aktivnih korisnika platforme je pala sa vrha od 44 miliona nakon lansiranja Threads-a na oko 10 miliona, pokazuju podaci Similarweb-a.

Čini se da Muskovi napori da očisti platformu od botova i pretvori je u “super-aplikaciju” još ne djeluju.

Matt Binder iz Mashablea je otkrio ove sedmice da oko 42% njegovih pratilaca na X-u nema vlastite pratioce, što znači da bi mogli biti botovi. Muskova objava dolazi nakon što se ove sedmice našao na udaru kritike jer je rekao da će ukloniti funkciju blokiranja sa platforme.

U maju je firma Fidelity objavio vrijednost svog udjela u kompaniji tada još poznatoj kao Twitter, dajući joj vrijednost od oko 15 milijardi dolara – ili samo trećinu onoga što je Musk platio, piše The Wall Street Journal.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza