Promovisanje zaštite životne sredine

Javni poziv za dostavu prijava "BUDI NEKO - POSLUJ EKO"

05.12.2023. 09:57 / Izvor: Akta.ba
poziv

Prijavite se kao firma, koja već upražnjava neku od ekoloških praksi i podijelite svoje ekološke prakse.

Partner MKD i Partner MKF pružaju usluge mikrokreditiranja u Bosni i Hercegovini a ujedno kroz projekte utiču na ekološku osviještenost kompanija. 

Takav je i projekat za koji je objabljen Javni poziv za dostavu prijava "BUDI NEKO - POSLUJ EKO".

Cilj ovog poziva je promovisanje zaštite životne okoline.

"Ako ste firma, koja djeluje na području Bosne i Hercegovine i koja posluje po ekološkim praksama, pozivamo vas da nam se pridružite u projektu "BUDI NEKO - POSLUJ  EKO", odnosno, da se prijavite sa dobrim praksama i opisom na koji način ste aktivno uključeni u rješavanje ekoloških problema, zaštite okoliša i pronalaženje rješenja za uređenje okoliša i brigu za zelene površine, smanjenje otpada, recikliranje, upravljanje otpadom kroz provođenje specifičnih akcija u vašim firmama ili lokalnim zajednicama, ili opisom kako praktikujete ekološki prihvatljivo i održivo poslovanje korištenjem obnovljivih izvora energije i eko sirovine. Uspješne firme, kao što je vaša, neka pruže pozitivan primjer drugim firmama i običnim građanima, kako se ekološki prihvatljivo odnositi prema okolišu.", navodi se u pozivu. 

Poziv je namijenjen mikro i malim firmama, koje su registrovane za proizvodnu, uslužnu, poljoprivrednu i prerađivačku djelatnost, a koje u svom načinu poslovanja, kao društveno odgovorni subjekti, vode brigu o očuvanju okoliša i direktno utiču i na povećanje svijesti o važnosti životne sredine u našoj javnosti. 

"Prijavite se kao firma, koja već upražnjava neku od ekoloških praksi i podijelite sa nama vaše ekološke prakse. Pošaljite nam prezentaciju vaše priče o provođenju aktivnosti zaštite okoliša u vašem poslovanju kao i vaše buduće korake za smanjenje vašeg utjecaja na okoliš, odnosno, opis na koji način je vaša firma dala svoj doprinos u realizaciji poboljšanja kvaliteta života na eko principima.", stoji u pozivu. 

Partner će, na osnovu komisijske procjene, dodijeliti novčane nagrade za tri najbolje plasirane firme, u iznosu od:

3000 (tri hiljade) KM - I mjesto

2000 (dvijei hiljade) KM – II mjesto i

1000 (hiljadu) KM  - III mjesto,

uz uslov i dokaz da kao društveno odgovorna firma, sredstva namijenite projektima zaštite životne sredine, a čiji utrošak će biti kontrolisan od strane Partner mikrokreditne organizacije.

Zainteresovana lica mogu svoje prijave za učešće u javnom pozivu dostaviti putem elektronske pošte na adresu eko@partner.ba.

U slučaju zahtijeva za dodatnim informacijama, potrebno je obratiti se isključivo putem elektronske pošte na navedenu email adresu.

Odgovor će biti dostavljen svim prijavljenima koji su ostavili kontakt informacije.

Rok za dostavljanje prijava je 15.12.2023.  

Javno prezentovanje prijava će se obaviti putem Teams aplikacije a o terminu prezentacija prijavljene firme će biti pravovremeno obaviještene.

Partner mikrokreditna organizacija zadržava pravo poništenja javnog poziva.

Partner mikrokreditna organizacija zadržava pravo da ne izabere niti jednog ponuđača ukoliko komisija za odabir prijava tako odluči.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza