LG Smart+ televizor prodat u milion primjeraka za samo tri mjeseca

06.06.2014. 08:42 / Izvor: eKapija.ba
LG Smart+ televizor prodat u milion primjeraka za samo tri mjeseca

Kompanija LG Electronics objavila je da je nakon lansiranja Smart+ televizora, koji koristi WebOS platformu, u martu ove godine do sada prodato više od million primjeraka.

Kompanija LG Electronics objavila je da je nakon lansiranja Smart+ televizora, koji koristi WebOS platformu, u martu ove godine do sada prodato više od million primjeraka. Zahvaljujući svojim jedinstvenim i inovativnim performansama, LG očekuje da do polovine 2015. godine prodaja ovog proizvoda dostigne brojku od čak 10 miliona jedinica.

"Dostizanje miliona prodatih Smart+ televizora za samo tri meseca je izvanredan uspjeh", izvjavio je ovim povodom In-kyu Lee, viši potpredjsednik i šef odeljenja za televizore u okviru kompanije LG Electronics Home Entertainment, dodavši da se njihova odluka da proizvedu smart televizore sa webOS platformom pokazala kao pravi potez.

Kompanija LG takođe planira da proširi mrežu specijalizovanih radnji gde bi potencijalni korisnici mogli da iz prve ruke iskuse sve ono što nudi LG Smart+ TV platforma. Ovaj model je zagolicao pažnju potrošača jer je kreiran tako da im apsolutno olakša svakodnevno korištenje zahvaljujući naprednim opcijama, kao što su Simple Switching, Simple Discovery i Simple Connection.

LG Smart+ televizor je dobio zvanične sertifikate i od strane međunarodno priznatih organizacija, kao što Underwriters Laboratories i Intertek. Obje institucije, koje predstavljaju najznačajnija tijela ove vrste u industriji potrošačke elektronike, okarakterisale su ovaj uređaj kao značajno tehnološko dostignuće i prekretnicu u razvoju smart televizora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza