Stiže telefon koji bi mogao ugroziti dominaciju Samsunga i Applea

07.06.2014. 11:35 / Izvor: Dnevnik.hr

Već jako dugo vremena internetom kruže glasine o pametnom telefonu kojeg priprema Amazon – prvotne su informacije govorile kako će ovaj uređaj biti besplatan (što je brzo demantirano), a u posljednje vrijeme sve se više priča o tome kako će njihov smartphone imati 3D ekran.

Već jako dugo vremena internetom kruže glasine o pametnom telefonu kojeg priprema Amazon – prvotne su informacije govorile kako će ovaj uređaj biti besplatan (što je brzo demantirano), a u posljednje vrijeme sve se više priča o tome kako će njihov smartphone imati 3D ekran.

Za manje od dva tjedna napokon bi trebali saznati koliko u tim glasinama ima istine jer je ova kompanija za 18. lipnja najavila konferenciju na kojoj će predstaviti novi uređaj, a zanimljivo je da Amazon na konferenciju nije pozvao samo novinare, već joj može prisustvovati svatko tko se prijavi i ponudi im 'dobar razlog' zbog kojeg bi želio sudjelovati na predstavljanju novog gadgeta.

Jeff Bezos još nije otkrio o kakvom se točno proizvodu radi, već su samo objavili su teaser fotografiju na kojoj je jasno da je riječ o telefonu ili tabletu te video koji prikazuje ljude koji gledaju u 'misteriozni uređaj' kojeg drže u ruci i dive se njegovim opcijama. 'Ovo je nevjerojatno', 'nikad nisam vidio ništa slično', samo su neki od komentara oduševljenih korisnika, a u jednom segmentu videa (slučajno ili namjerno) vidi se kako je uređaj koji korisnica drži u ruci – telefon.

Poput Fire tableta, za pretpostaviti je da će Amazonov telefon raditi na prilagođenoj verziji Googleovog mobilnog operativnog sustava Android, za kojeg se aplikacije skidaju s posebne online trgovine. Ako je vjerovati velikom broju dosadašnjih glasina, ovaj bi telefon s prednje strane trebao imati dvije (ili više) kamera koje će pratiti korisnikove pokrete glave te će imati 3D ekran, odnosno kako kažu na Business Insideru, 'sadržaj bi trebao iskakati iz ekrana' poput holograma – pri čemu korisnicima neće trebati posebne naočale.

U prošlosti su neke kompanije poput npr. HTC-a i LG-a predstavile telefone s 3D ekranima, no oni se nisu pokazali uspješnima, a čini se da su u Amazonu sada pronašli rješenje s kojim bi mogli privući veliki broj korisnika i time možda čak ugroziti trenutno dominantne mobilne kompanije poput Applea i Samsunga.

Osim prikaza na ekranu, Amazonov Fire smartphone (kako će se vjerojatno zvati) korisnike bi mogao privući i s niskom cijenom koja bi trebala biti puno povoljnija od cijene konkurentskih uređaja. Službene informacije saznat ćemo 18. lipnja kada će Amazon na konferenciji za novinare i posjetitelje u Seattleu predstaviti nakon predstaviti svoj prvi telefon.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza