Predstavljen audiovodič i 3D suvenir mapa za Vijećnicu u Sarajevu

25.05.2018. 13:03 / Izvor: Akta.ba
Predstavljen audiovodič i 3D suvenir mapa za Vijećnicu u Sarajevu

"Sarajevo City Hall", interaktivna mobilna aplikacija/audio vodič, namijenjena svim posjetiocima najreprezentativnije građevine iz austrougarskog perioda.

Prvi interaktivni audio vodič i 3D suvenir mapa za Vijećnicu u Sarajevu predstavljeni su danas.   

"Sarajevo City Hall", interaktivna mobilna aplikacija/audio vodič, namijenjena svim posjetiocima najreprezentativnije građevine iz austrougarskog perioda i simbolu Sarajeva, prezentirana je danas.

Ovu jedinstvenu mobilnu aplikaciju, koju upotpunjuje 3D kartonska suvenir mapa, su zajedno pripremili i realizirali JP “Sarajevo” d.o.o., te Udruženje “Čuvari tradicije”.

Cilj je na moderan i savremen način posjetiocima omogućiti da upoznaju ponudu i sve ljepote Gradske vijećnice.

Direktor JP "Sarajevo" d.o.o. Esad Tanović je ukratko prezentirao realizirane aktivnosti u proteklih godinu dana koje su pozicionirale Vijećnicu kao ishodišnu turističku tačku Sarajeva i centralno mjesto kulturnih i društvenih dešavanja u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

"Na raspolaganju je 13 interesantnih audio priča na engleskom i bosanskom jeziku, a u pripremi je audio sadržaj na još nekoliko svjetskih jezika.  Audio snimci su podijeljeni u cjeline i njihovo trajanje je maksimalno 3 minute. Priče sadrže najznačajnije historijske informacije o odabiranoj lokaciji unutar Gradske vijećnice, koje su pažljivo prikupljene i objedinjene iz zvaničnih izvora, stručne i tehničke dokumentacije", rekao je Tanović.

Esad Tanović


Predsjednik Udruženja "Čuvari tradicije" Adnan Koro je prezentacijom projekta ukazao na prednost ove aplikacije, u odnosu na slične projekte, a naročito organizirane grupne turističke obilaske, a jedna od tih prednosti je što omogućava potpunu samostalnost prilikom posjete.

"3D papirna suvenir mapa Gradske vijećnice, kao dodatak aplikaciji, predstavlja vrhunac tehničkog i grafičkog dizajna. Ova unikatna mapa osigurava jasno, precizno i jednostavno kretanje unutar objekta a nakon obilaska Gradske vijećnice, može se sastaviti u autentičnu i arhitektonski korektnu 3D maketu Sarajevske vijećnice. Svaki posjetilac Gradske vijećnice sada će imati mogućnost da posjeduje unikatan suvenir, simbol grada Sarajeva, Gradsku vijećnicu", kazao je Koro.

Adnan Koro 

Korištenje aplikacije je maksimalno pojednostavljeno, te se može preuzeti sa Google i Apple prodavnica aplikacije, kao i sa web stranice www.Guide2Sarajevo.com/city-hall/

Aplikacija će biti besplatna u narednih sedam dana za sve zainteresirane.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza