M:tel i DM marketi među najpopularnijim brendovima na Facebooku

15.01.2013. 12:54 / Izvor: TVSA
M:tel i DM marketi među najpopularnijim brendovima na Facebooku

Popularna je i Milka, Becutan i Pik. Najbrži rast ostvaruje FB stranica portala Klix.ba, dok je najviše lajkova registrovano je na stranici BiH Reprezentacija.

Grafika Facebook

Više od 70 posto bh. građana online ima profil na  Facebook-u. Prodor društvene mreže FB kod bh. populacije procjenjuje se na oko 30 posto. S tim da prodor ove popularne mreže zahvata više od 70 posto online stanovništva.

Najpopularniji brendovi u BiH na društvenim mrežama su M:tel, Milka, Becutan, Pik i DM marketi. Najbrži rast ostvaruje FB stranica portala Klix.ba, dok je najviše lajkova registrovano je na stranici BiH Reprezentacija.

Od slavnih ličnosti najviše obožavalaca imaju stranice Miralema Pjanića, Vedada Ibiševića i Gorana Bregovića....Stranica pod kategorijom politika, registrirana je samo stranka Radom za boljitak sa oko 3000 simpatizera.

Ukupan broj korisnika FB u Bosni i Hercegovini je iznosi  1,373 900 i porastao je  za više od 107.120 u posljednjih šest mjeseci. Trenutno najviše prisutni na društvenim mrežama su mladi u dobi od 18 do 24 godine ( 433 760 korisnika), a zatim slijede osobe u dobi od 25 do 34. Prema statistikama svjetske populacije na Facebooku, kontinent s najviše korisnika je Azija. Isto tako, kontinent s najmanjim brojem aktivnih korisnika Facebooka je Australija. Činjenica je da trenutno postoji 980 896 260 Facebook korisnika širom svijeta svijeta.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza