Gazi Husrev-begova biblioteka obilježava 483. godišnjicu

10.01.2020. 16:29 / Izvor: Akta.ba
Gazi Husrev-begova biblioteka obilježava 483. godišnjicu

U Sarajevu će u srijedu, 15.01.2020, sa početkom u 14:30 sati, biti organizovana Svečanost u povodu obilježavanja Dana Gazi Husrev-begove biblioteke.

U Sarajevu će u srijedu, 15.01.2020, sa početkom u 14:30 sati, biti organizovana Svečanost u povodu obilježavanja Dana Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu,kojom će ova institucija tradicionalno obilježiti svoju 483. godišnjicu rada.

U okviru ovogodišnje svečanosti biti će upriličena promocija djela: Katalog osmanskih dokumenata Gazi Husrev-begove biblioteke, autorice Azre Gadžo Kasumović, Trajnost islamskog naslijeđa: rukopisi Gazi Husrev-begove biblioteke, autora dr. Mustafe Jahića i djelo Iz rukopisnog blaga Gazi Husrev-begove biblioteke, autora hfz. Hase Popare, koja su nastala kao rezultat dugogodišnjeg rada i istraživanja ovih bivših uposlenika Biblioteke.

Promotori će biti: prof. dr. Alena Ćatović, prof. dr. Munir Drkić i doc. dr. Ahmed Zildžić.

U okviru Svečanosti biti će dodijeljene zahvalnice i priznanja određenim institucijama i pojedincima za pruženu podršku i pomoć u radu Gazi Husrev-begove biblioteke, saopćeno je.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza