Počinje prvi međunarodni Sarajevo Tango Festival

05.02.2020. 10:13 / Izvor: Akta.ba
Počinje prvi međunarodni Sarajevo Tango Festival

Tango je 2009. godine upisan na UNESCO-vu Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

U Sarajevu će se od 06. do 10. februra/veljače 2020. u hotelu Holiday u organizaciji Plesnog kluba Aster, održati prvi međunarodni festival argentinskog tanga na kojem će sudjelovati stotine plesača iz više od 20 zemalja svijeta.

Tijekom festivala sudionici će imati priliku za učenje i unapređivanje svojih plesnih vještina na radionicama svjetski poznatih učitelja tanga Miguel Angelom Zottom i Daianom Gusper iz Argentine, te Sercanom Yigit i Zeynep Aktar iz Turske, koji će program festivala obogatiti u petak i subotu večer svojim izvanrednim nastupima.

"Očekujemo spektakl u posebnoj sarajevskoj atmosferi tijekom trajanja četiri dana festivala. Raduje nas što nam dolaze posjetitelji iz različitih gradova svijeta koji po prvi put dolaze u naš grad i kao turisti, a Sarajevo se ovim upisalo u red svjetskih gradova s festivalom argentinskog tanga", istaknuo je Vedran Marčeta, svjetski prvak u salsi i argentinskom tangu.

U okviru festivala održat će se i četiri noćne i tri dnevne milonge (plesne večeri) na kojima će sudionici i posjetitelji imati priliku da plešu argentinski tango uz muziku koju će za njih birati i puštati tango DJ-evi iz Italije, Turske, Crne Gore i BiH.

Tango je nastao u Argentini krajem 19. stoljeća kao društveni ples u siromašnim lučkim četvrtima Buenos Airesa i Montevidea. Početkom 20. stoljeća je stigao u Europu i ubrzo postao međunarodna senzacija. Danas u gotovo svim dijelovima svijeta možete naći tango zajednice čiji članovi svoje slobodno vrijeme provode plešući tango na organiziranim plesnim večerima.

Tango je 2009. godine upisan na UNESCO-vu Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Više informacija o ovome festivalu možete pronaći na facebook i instragram stranici festivala.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza