Evropsko prvenstvo: Pregršt medalja za plesače Kluba "Aster"

28.03.2018. 11:52 / Izvor: Akta.ba
Evropsko prvenstvo: Pregršt medalja za plesače Kluba 'Aster'

Plesači plesnog kluba Aster vraćaju se sa Evropskog prvenstva okićeni brojnim medaljama.

Plesači plesnog kluba Aster vraćaju se sa Evropskog prvenstva okićeni brojnim medaljama. U konkurenciji preko 600 plesača iz 12 zemalja Evrope, naši plesači su osvojenim prvim mjestima u kategorijama  Argentinskog tanga i Latin show formacija juniori, srebrnom medaljom  u kateogriji latin show grupa,  te bronzom u plesnoj kategoriji Salsa odrasli ostvarili izuzetan uspjeh. Pored medalja, značajno je navesti i uspjeh juniora koji su u svom prvom izlasku na ovako veliko takmičenje osvojili četvrto mjesto u kategoriji Latin show duo juniori.

"S pravom se vraćamo ponosni. Bili smo jedini predstavnici Bosne i Hercegovine i to je dalo dodatnu motivaciju da svako od članova kluba Aster da svoj maksimum. Generalni plasman i osvojene medalje pokazatelj su da smo u tome i uspjeli", izjavio je Vedran Marčeta, plesač i trener plesnog kluba Aster, ali , uz partnericu Valentina Vavra, i osvajač zlatne medalje za disciplinu Argentinskog tanga. Plesni par Vavra-Marčeta osvojio je i bronzanu medalju za Salsu ostavivši iza sebe više od 45 najboljih salsa plesnih parova u svijetu.

Europsko prvenstvo u Francuskoj okupilo je najbolje plesače i plesne skupine iz cijelog svijeta koji su u razdoblju od 23.-25.03.2018. godine predstavili svoje plesne koreografije u nekoliko plesnih disciplina: Argentinski tango, Bachata, Caribbean show, Latin, Swing, Merengue, Salsa Shines i još mnoge druge.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza