Raiffeisen GALERIJA će i ove godine ugostiti izložbe najboljih studenata ALU

04.03.2020. 09:56 / Izvor: Akta.ba
Raiffeisen GALERIJA će i ove godine ugostiti izložbe najboljih studenata ALU

Bankarstva i umjetnosti je već poznat koncept u svijet, stoga smo prilikom konstruisanja zgrade Centrale Raiffeisen banke u Sarajevu jedan prostor predvidjeli kao izložbeni.

Bankarstva i umjetnosti je već poznat koncept u svijet, stoga smo prilikom konstruisanja zgrade Centrale Raiffeisen banke u Sarajevu jedan prostor predvidjeli kao izložbeni.

"Već jedanaest godina u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti iz Sarajeva realizujemo projekat Raiffeisen GALERIJA na koji smo izuzetno ponosni. Raduje nas što je svijest javnosti o ovom projektu sve veća. Na ovaj način doprinosimo afirmaciji mladih i talentovanih umjetnika, dok s druge strane njihova djela krase namjenski izložbeni prostor u prizemlju Centrale Banke. Naši klijenti i zaposlenici su do sada imali priliku uživati u gotovo 60 različitih postavki. Kao član društva gradimo održivo poslovanje, nastojimo da naši postupci budu odgovorni, te da damo doprinos zajednici u kojoj poslujemo“, izjavila je Belma Hadžiomerović, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija&upravljanja održivošću Raiffeisen banke.

Projekat Raiffeisen GALERIJA implementiran je 2009. godine u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti u Sarajevu (ALU), najstarijom obrazovnom institucijom ove vrste u BiH.

Potpisivanjem memoranduma o nastavku saradnje, produžena je saradnja Raiffeisen banke i Akademije likovnih umjetnosti iz Sarajeva za 2020. godinu. Tim povodom u Raiffeisen GALERIJI je organizovana zajednička izložba najboljih radova studenata ALU.

Tokom godine šest studenata će imati priliku da u ovom prostoru samostalno predstave javnosti svoja djela i to: Haris Gusinac, Odsjek slikarstvo; Ensar Hadžić, Odsjek grafika; Ahmet Prošić, Odsjek grafički dizajn, zatim Armin Ćosić, Odsjek produkt dizajn; Adna Muslija, Odsjek slikarstvo, te Admir Šurković, Odsjek kiparstvo. Također, pored mogućnost da izlažu u Raiffeisen GALERIJI, Banka je najbolje studente nagradila i jednokratnim stipendijama.

Sve izložbe studenata u Raiffeisen GALERIJI su prodajnog karaktera, a Svi zainteresovani izložbe mogu pogledati u zgradi Centrale, ulica Zmaja od Bosne bb u Sarajevu, u periodu od 08:00 do 16:00 sati. Svi zainteresovani ih mogu pogledati u zgradi Centrale, ulica Zmaja od Bosne bb u Sarajevu, u periodu od 08:00 do 16:00 sati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza