Počelo je "Kladuško ljeto 2021"

23.07.2021. 13:51 / Izvor: Akta.ba
Počelo je 'Kladuško ljeto 2021'

Do 07. augusta do kada će trajati "Kladuško ljeto 2021" planirano je dvadesetak raznih kulturno-zabavnih, sportskih i drugih sadržaja.

Koncertom  grupe "The Horoscope bend"& Osman Seferović koji je održan sinoć na Trgu mladih pred brojnom publikom počelo je „Kladuško ljeto 2021“. Otvorenim ovu manifestaciju proglasila je Edina Abdić Pleho, član Organizacionog odbora. Kazala je da će Velika Kladuša u narednih 17 dana biti mjesto brojnih dešavanja, i što je najvažnije mjesto susreta i druženja njenih građani i onih koje put nanese u Veliku Kladušu.

Do 07. augusta do kada će trajati "Kladuško ljeto 2021" planirano je dvadesetak raznih kulturno-zabavnih, sportskih i drugih sadržaja, između ostalih koncert Indire Forza (ex Colonia), „Krajiška sofra“ sa tradicionalnim jelima, folklorom i prezentacijom rukotvorina uz koncert Merse Miljković, predstave za djecu kao i turnir u uličnoj košarci i malonogometni turniri. „Kladuško ljeto 2021“ će zatvoriti 18. Krajiški teferič „Velika Kladuša 2021“, i specijalna gošća, poznata bh. pjevačica sevdalinki i narodne muzike Hanka Paldum.

Većina sadržaja će se održavati u Parku Omladinske radne brigade „7 Sekretara SKOJ-a“ i Trgu mladih. Prodajne kućice i štandovi su postavljeni u Parku na kojima velikokladuški ugostitelji, slastičari i poljoprivredni proizvođači posjetiocima nude i prodaju svoje usluge i proizvode. Kažu ovo su sa nestrpljenjem čekali i ovo im je prilika da nešto zarade.

Da su i građani i svi drugi gosti Velike Kladuše sa nestrepljenjem dočekali ovu manifestaciju dokazuju brojni posjetitelji koji su sinoć "preplavili" centar grada i Park Omladinske radne brigade „7 Sekretara SKOJ-a“.

Programom ovogodišnjeg „Kladuškog ljeta“ za sutra je planirano da posjetioce u Parku Omladinske radne brigade „7 Sekretara SKOJ-a zabavlje Armin Bašić&Jugobeat. Kao i tokom prijašnjih manifestacija i tokom ovogodišnje uži dio grada, odnosno centar biće zatvoren za saobraćaj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza