Crtež Ajne Čomor iz Sarajeva putuje na BIKY festival u Busanu u Južnoj Koreji

25.02.2022. 10:12 / Izvor: Akta.ba
umjetnost

Konkurs za crtež raspisan je kao dio međunarodne saradnje kreativnih gradova UNESCO-a, među kojima su Busan i Sarajevo.

Sarajevo grad filma UNESCO-a, zajedno sa drugim gradovima iz mreže kreativnih gradova, učestvuje u konkursu za crtanje ovogodišnjeg postera 17. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih u Busanu (BIKY) u Južnoj Koreji.

I ove godine u konkursu su, na poziv Sarajeva grada filma UNESCO-a, učestvovala djeca iz Sarajeva uzrasta od pet do 12 godina, koja su zajedno s djecom iz cijelog svijeta crtala o temi "Pravo djece na sreću". Najboljim je proglašen crtež Ajne Čomor, 12-godišnje učenice Osnovne škole "Hadžići".

Pobjednički crteži iz svih kreativnih gradova UNESCO-a, među kojima i Sarajeva, putuju za Busan, gdje će biti dio kolaža festivalskog postera 17. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih u Busanu, te će biti izloženi u Busanu tokom trajanja festivala od 8. do 17. jula ove godine, saopćeno je iz Sarajevo grad filma UNESCO-a. 

Konkurs za crtež raspisan je kao dio međunarodne saradnje kreativnih gradova UNESCO-a, među kojima su Busan i Sarajevo.

Sarajevo grad filma UNESCO-a u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom nagrađuje sve učesnike konkursa sa po dvije gratis ulaznice za željene filmske projekcije u okviru Dječijeg i TeenArena programa 28. izdanja Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 12. do 19. augusta ove godine.

Na konkursu je ove godine učestvovalo više od 300 djece iz Sarajeva i svima im se na kreativnosti i saradnji Sarajevo grad filma UNESCO-a zahvaljuje. 

crtež

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza