Neum underwater: Međunarodni festival podvodnog filma Neum 2022. 19. i 20 kolovoza

22.07.2022. 07:48 / Izvor: Akta.ba
underwater film festival

Neum underwater film festival Neum 2022, održava se i ove godine u Neumu 19. i 20. 8. 2022. godine pod pokroviteljstvom Općine Neum i sponzorstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Neum underwater film festival Neum 2022,  održava se i ove godine u Neumu 19. i 20. 8. 2022.  godine pod pokroviteljstvom Općine Neum i sponzorstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Prvi dan Međunarodnog festivala podvodnog filma Neum održati će se projekcije filmova u službenoj konkurenciji uz bogat glazbeni dio programa, a drugi dan će se održavati edukativno ekološke radionice podvodnog snimanja pod nazivom „Podvodni svijet“ na koji se pozivaju autori podvodnih filmova da zajedno s profesionalnim roniocima razmjene mišljenja koja vode sigurnom stvaranju podvodnih filmova.

Ivo Mikulić autor i osnivač Festivala podvodnog filma Neum kaže: „Underwater film festival ima za cilj promicanje podvodnog snimanja filmova i uvažavanje ljepote i raznolikosti svega što se nalazi u moru i pod vodom, poticanje kreativnosti vezane za podvodno snimanje te afirmiranje vezano za intenzivniji angažman vezan za  očuvanje podvodnog svijeta, morske flore i faune.

"Neum underwater film festival misli na autore amatere, na studentske radove, a na festivalu će biti i popratni program sa filmovima koji će biti prikazani - a nisu u borbi za Grand prix. Na festivalu u prvom redu želimo vidjeti potencijalne buduće filmske autore bez obzira na žanr koji će inspiraciju pronaći upravo u Neumu", dodao je Mikulić.  Ponosni smo prije svega što smo prošlogodišnji Neum underwater film festival održali pred živom publikom i imali odličan odaziv i autora i publike iz cijelog svijeta, što nam je potvrdilo ideju i dalo dodatni motiv i energiju za ovogodišnji Neum underwater film festival.   

Neum se kroz Festival pozicionirao u svjetsko središte podvodnog filma, a filmovi stižu iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske,  Grčke, Španjolske, Francuske, Italije, Indije...  Uvjet za prijavu na Festival je film snimljen barem 50% vremena pod vodom, morem, jezerom, bazenom, rijekom.

19. kolovoza 2021. u Ljetnom kinu hotela Zenit u Neumu, drugi Neum underwater film festival proglasiti će:

-najbolji film festivala,
-najbolji BH podvodni film,
-najbolji eko film,
-najbolju glazbu i
-najbolju kameru.

I ove godine organizator Udruga Standard najavljuje i nagrade kako za autore tako i za publiku Neum underwater film festivala. „Festival podvodnog filma Neum“ otvoren je za sve kategorije stanovništva i sve kategorije autora (od amatera do profesionalaca).  Stoga ako imate podvodni film, potražite upute kako prijaviti film na www.uff.ba ili www.filmfreeway.com

Prijave podvodnih filmova su otvorene do 12. kolovoza 2022. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza