Fazla želi da vrati BiH na Eurosong 2024.

18.11.2022. 10:55 / Izvor: Akta.ba
fazla

Prvi predstavnik Bosne i Hercegovine Fazla radi na tome da svoju zemlju vrati na natjecanje 2024. godine.

Prvi predstavnik Bosne i Hercegovine Fazla radi na tome da svoju zemlju vrati na natjecanje 2024. godine. Bosna nije sudjelovala na Euroviziji od 2016. godine, kada su Dalal i Deen zajedno s Anom Rucner i Jalom predložili pjesmu Ljubav je.

Govoreći ekskluzivno za The Euro Trip, predstavnik Bosne iz 1993. godine rekao je da se političke barijere moraju prevladati prije povratka njegove zemlje.

"Puno radim na tome. Problem sada u našoj vlasti u cijeloj državi je što imamo dvije političke stranke, Hrvatsku demokratsku zajednicu i Srpske nacionalne socijaldemokrate, koje odbijaju finansirati bilo šta što nosi ime Bosne i Hercegovine. Nažalost zadnje četiri godine nismo uspjeli skupiti sredstva redovnim putem preko nacionalne televizije da se odemo natjecati", kazao je. 

Bosanskohercegovačka televizija BHRT ima nepodmirena dugovanja prema EBU-u i morat će ih podmiriti prije povratka, odnosno ne može sudjelovati ni u jednom natjecanju koje nosi brend Eurosong.

Muhamed Fazlagić, koji sada radi u politici kao viši savjetnik ministra odbrane za Demokratski front-Građanski savez, također je rekao da je za njegovu zemlju važno da bude na pozornici na kojoj ga mogu vidjeti gledatelji iz cijelog svijeta.

"Ako niste prisutni u percepciji ljudi, ne postojite. Tako želimo još jednom dokazati da postojimo. Ako se moja stranka pridruži toj nacionalnoj vladi, ovo je jedno od pitanja na kojima ću naporno raditi: osigurati da se Bosna vrati na Euroviziju", poručio je. 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza