Potpisan trogodišnji ugovor između ASA-e i Sarajevo Film Festivala

13.03.2014. 12:45 / Izvor: eKapija.ba

ASA grupacija i Sarajevo Film Festival potpisali su trogodišnji ugovor o saradnji, prije projekcije filma Philomena održanoj u sarajevskom kinu Meeting Point u srijedu.

ASA grupacija i Sarajevo Film Festival potpisali su trogodišnji ugovor o saradnji, prije projekcije filma Philomena održanoj u sarajevskom kinu Meeting Point u srijedu.

"ASA grupacija podržava Sarajevo Film Festival još od njegovih početaka, a nastavak saradnje je logičan slijed i proizvod uzajamnog poštovanja i dugogodišnjeg partnerstva. Znamo šta Festival znači za naš grad ali i cijelu BiH, i zbog toga kroz ovaj projekat želimo dati skromni doprinos zajednici u kojoj živimo i djelujemo", rekao je Eldin Hadžiselimović, član Uprave ASA grupacije tokom svog obraćanja prisutnima na projekciji filma.

Ove godine Sarajevo Film Festival obilježava svoju 20. godišnjicu. Ovaj bitan jubilej ali i svi prethodni i budući Festivali se ne mogu realizovati bez podrške privatnog sektora.

"Dugi niz godina ASA grupacija je jedan od najvećih partnera i praktično najveći domaći partner Sarajevo Film Festivala, što znači da je to kompanija koja na najbolji način prepoznaje značaj, ne samo Festivala, nego i kulture uopšte. Bez takvih partnera Festival se ne bi mogao organizovati", kazao je između ostalog u obraćanju direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

Nakon zvanične objave nastavka saradnje pristutni su uživali u filmskom ostvarenju Philomena, Stephena Frearsa, koji je bio nominovan u četiri kategorije za nagradu Oscar. Philomena je emotivna priča nadahnuta istinitim događajima, obojena tragedijom i komedijom, o dvoje vrlo različitih ljudi, koji pokušavajući doći do istine koja se krije iza priče koja je čak pola stoljeća bila obavijena velom tajne.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza