Mostarske mažoretkinje prodefilirale ulicama Castelon de la Plane

05.04.2014. 10:17 / Izvor: Dnevni list
Mostarske mažoretkinje prodefilirale ulicama Castelon de la Plane

Mostarske mažoretkinje vratile su se s velikog karnevala koji se održavao u Španjolskoj u mjestu Castelon de la Plana, a pod nazivom Festival de Magdalena

Mostarske mažoretkinje vratile su se s velikog karnevala koji se održavao u Španjolskoj u mjestu Castelon de la Plana, a pod nazivom Festival de Magdalena. Trodnevni nastup zajedno s tridesetak skupina iz svih krajeva svijeta oduševio je mostarske mažoretkinje koje su nastupale s Gradskom glazbom Stolac.

"Prvi dan imali smo veliki defile kroz cijeli grad gdje su se predstavile sve skupine uz niz domaćih španjolskih izvođača iz Velike Britanije, Slovačke, Latvije, Rusije i Japana. Drugi dan smo imali kraći defile i nastup na glavnom gradskom trgu uz prijenos njihove glavne TV kuće, a bio je nastup za njihove volontere karnevala kojima smo izrazili zahvalu za poziv na ovaj karneval, te kraći nastup za njihovog predsjednika pokrajine Valencian, koji je izričito tražio našu skupinu da mu napravi jedan kraći program", kazala je Anja Puhalo, voditeljica mostarskih mažoretkinja koja ni sama nije krila oduševljenost ovim nastupom te svakodnevnim različitim spektaklima koje su mažoretkinje imale priliku doživjeti. Jedan od tih spektakla je i vatromet koji je bio svakodnevan i koji ih je iz dana u dan sve više očaravao.

"Osim ljepote španjolskog gradića gdje smo bili smješteni, za tako dug put priuštili smo našim curama i sviračima izlete pri polasku iz Mostara u gradiću Savoni u Italiji, a u povratku je bio dnevni izlet u Barcelonu i jedan dan u Cannesu. Nakon šetnje crvenim kanskim tepihom sretno smo doputovali u Mostar", navela je Puhalo.

Osim ovog festivala mostarke mažoretkinje već pripremaju nove nastupe na brojnim europskim i svjetskim scenama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza