MOSTARSKE MAŽORETKINJE

Karnevalska povorka u subotu na ulicama Mostara

15.02.2023. 11:43 / Izvor: Akta.ba
karneval

Kao što je već tradicija i ove godine Mostarske mažoretkinje organiziraju povorku povodom karnevala. Karnevalska povorka u subotu na ulicama Mostara

Kao što je već tradicija i ove godine Mostarske mažoretkinje organiziraju povorku povodom karnevala. 

Datum održavanja karnevalske povorke je predviđen za subotu 18.02.2023.godine sa početkom u 12.00 sati. Povorku će kao i svih godina do sada predvoditi Mostarske mažoretkinje a u povorci će kao i do sada sudjelovati i Hrvatska glazba Mostar.

Kako i priliči maškarama mažoretkinje će se za ovu priliku kostimirati sa tematskom maskom. Ove godine smo se odlučili za jednu veselu temu pod nazivom "Društvene igre."

U povorci će  sudjelovati svi uzrasti Mostarskih mažoretkinja pa će se tako u povorci naći igre Čovječe ne ljuti se, Popularna igra UNO, Twister, Domine.

 

karneval

 

Sretni smo što će se  i ove godine povorci  pridružiti i mališani iz Ustanove Dječji vrtići Mostar  sa svojim jedinicama: Sunce, Radobolja i Mrvica a teme njihovih skupina biti će zaista raznolike: Semafori, Slikari, Morsko dno, Nogometaši, Zebrice, Engleska kraljica i počasna garda, Grožđe.

Drago nam je da se i ove godine pridružila osnovna škola Cim sa učiteljicom Arijanom Marić Kordić sa svojom skupinom pod temom Smiley .

U povorci će sudjelovati i Auto razglas Videoton .

Povorka će se kretati od Rondoa u smjeru ulice kralja Petra Krešimira IV. Dolaskom na raskrsnicu kod zgrade „Spajalica“će skrenuti u ulicu Kralja Tomislava. Po dolasku u ulicu Kralja Tomislava povorka će se  kretati sve do raskrsnice sa ulicom Stjepana Radića. Povorka će nastaviti svoj defile ulicom Stjepana Radića sve do kružnog toka i skrenuti u ulicu kralj Tvrtka odakle će dalje svoj defile nastaviti sve do Rondoa tj. do Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače gdje je planiran kraj povorke.

Defile će se završiti ispred Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače gdje će se svi sudionici povorke moći počastiti krafnama zahvaljujući donatorima Pekarni Suncokret, pekarna Mlinar i pekarni Rondo.

U slučaju lošeg vremena povorka će se prolongirati za nedjelju a u tom slučaju će javnost biti informirana na vrijeme, poručili su organizatori.

karneval

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza