U Centru za kulturu Mostar bit će otvorena izložba "Italian Urban Landscapes"

19.06.2018. 14:14 / Izvor: Akta.ba
U Centru za kulturu Mostar bit će otvorena izložba 'Italian Urban Landscapes'

Izložba se sastoji od 40 panela koji reproduciraju najinovativnije projekte i stambena rješenja suvremene italijanske arhitekture.

Ambasada Italije u Sarajevu sa zadovoljstvom najavljuje da će u četvrtak, 21. juna/lipnja u časova 10:00, u Centru za kulturu Mostar biti otvorena izložba "Italian Urban Landscapes".

Izložba se sastoji od 40 panela koji reproduciraju najinovativnije projekte i stambena rješenja suvremene italijanske arhitekture. Rad, 2016. godine odlikovan Arhitektonskom nagradom koju dodjeljuje Nacionalno vijeće arhitekata, planera, pejzažera i konzervatora, prepričava italijanski talent bosanskohercegovačkim eksponentima iz svijeta arhitekture, inženjerstva i dizajna, a među prvima Profesorima i studentima, kako bi se potaknula suradnja i međunarodna razmjena.

Nije iznenađujuće, ali spomena vrijedna je aktivna suradnja između Sveučilišta Mostar i Univerziteta “Džemal Bijedić”, čiji istaknuti članovi uprave će sudjelovati na inauguraciji zajedno s ambasadorom Nicolom Minasijem, kako bi gradu Mostaru ponudili izložbu promoviranu od italijanskog Instituta za vanjsku trgovinu (ICE), trenutno izloženu u Muzeju suvremene umjetnosti u Sarajevu Ars Aevi. Inicijativa okuplja italijanske i lokalne sugovornike u znaku dizajna, radi zajedničke promocije umjetnosti, gospodarstva i Made in Italy u svim glavnim centrima Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza