Lascod Millenium – tip I alginata za brzo stvrdnjavanje!

02.03.2016. 07:59 / Izvor: Akta.ba

Millenium alginat iz ponude Denta De d.o.o. Sarajevo predstavlja novu generaciju otisnih masa koje u odnosu na druge alginate danas nude najveću dostupnu preciznost (15µ), pogodnu za izradu krunica i mostova.

Millenium alginat iz ponude Denta De d.o.o. Sarajevo predstavlja novu generaciju otisnih masa koje u odnosu na druge alginate danas nude najveću dostupnu preciznost (15µ), pogodnu za izradu krunica i mostova. Labaratorijski otisak možete izliti u roku od 100 sati od formiranja smjese ukoliko smjesu držite u zatvorenoj kesici na suhom i svježem mjestu. Nemojte ostavljati smjesu na zraku ili je uranjati u vodu! Ukupno radno vrijeme 1`45" Minimalno vrijeme u ustima : 30"

Savjeti za rad sa alginatom:

Za svaku mjericu praha stavite mjericu vode.

Preporučuje se upotreba destilovane vode.

U gumenu šolju prvo naspite vodu, pa tek onda dodajte prah. Ovim ćete smanjiti mogućnost stvaranja kvržica i mjehurića prilikom mješanja. Prije početka rada gumena šolja kao i mjerice trebaju biti čiste i suhe.

Miješajte alginat minimalno 45 s, ukoliko koristite mikser, dovoljno je da mješate 8 -10 s.

Prilikom nanošenja alginata na kašiku za uzimanje otisaka, nanesite alginat tako da malo alginata prelazi perforacije kašike. Ovim ćete povećati retenciju.

Nakon uzimanja otiska jednim potezom izvucite kašiku iz pacijentovih usta.

Isperite i dezinfikujte otisak.

Stavite otisak u kesicu-kutiju koju možete čvrsto zatvoriti, bez dodavanja vode, te ju pohranite na suhom i svježem mjestu. Tako ćete imati i do 100 sati vremena da izlijete 100% precizan otisak.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza