Mamma mia! ABBA izdaje novi album, članovi se okupili nakon 40 godina

03.09.2021. 11:02 / Izvor: Akta.ba
Mamma mia! ABBA izdaje novi album, članovi se okupili nakon 40 godina

Objavili su dvije nove pjesme "I Still Have Faith In You" i "Don't Shut Me Down" s albuma od 10 pjesama.

Švedska grupa ABBA najavila je u četvrtak svoj prvi novi album nakon četiri decenije i rekla da će sljedeće godine u Londonu održati seriju virtuelnih koncerata koristeći svoje digitalne avatare.

Album "Voyage" izaći će 5. novembra, saopćili su iz benda tokom zvanične objave. U četvrtak su objavili i dvije od 10 pjesama koje će se naći na albumu - "I Still Have Faith In You" i "Don't Shut Me Down".

"Prvo su to bile samo dvije pjesme", rekao je tekstopisac Benny Andersson u već snimljenoj video poruci.

"Zatim smo rekli 'možda bismo trebali napraviti, ne znam, još nekoliko. Šta kažete djevojke?' Rekle su 'da', a zatim sam pitao 'zašto ne snimimo cijeli album?'", dodao je Andersson.

"Snimanje je prošlo glatko", rekao je tekstopisac Bjorn Ulvaeus te dodao: "Sve se vratilo u roku od nekoliko sekundi."

ABBA su osnovali početkom 70-ih tadašnji parovi Agnetha i Bjorn, zajedno s Bennyjem i Anni-Frid. Njihovi inicijali dali su bendu ime.

Prodali su više od 385 miliona primjeraka albuma i zauzeli prvo mjesto od Australije do Amerike sa nizom hitova uključujući "Waterloo", "The Winner Takes It All" i "Take A Chance On Me".

Njihov posljednji album sa svježim materijalom, "The Visitors" iz 1981., uključivao je pjesme prožete tugom zbog njihovog razvoda, a bend se raspao godinu dana kasnije.

Godinama su kružile glasine da će se ABBA okupiti, ali članovi su odbili mnoge ponude, uključujući i jedan paket od milijardu dolara za ponovnu turneju.

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza