Pauza / ŽIVOT I ZDRAVLJE

Navike koje su znak da ste pametniji nego što mislite

13.11.2018. 10:27 / Izvor: Akta.ba

Neke navike karakteriziraju se kao loše, a zapravo mogu biti znak da nam "klikeri" rade prilično dobro. Provjerite koje to "loše" navike mogu značiti da ste pametniji nego što mislite.

1. Odugovlačenje

Ova česta karaktersitika ustvari je dobra za poticanje kreativnosti jer vam daje vremena za razradu iduće "velike" ideje. Vrijeme koje je utrošio na razmatranje mogućnosti, ustvari je stvorilo nove i bolje ideje

2. Kašnjenje
Ako imate naviku kasniti, možete ostavljati dojam nemarne i neorganizirane osobe. Međutim, autorica bestselera Never Be Late Again, Diana DeLonzor razmišlja drugačije. Većina ljudi koji kasne su optimistični i pomalo nerealni i zbog toga krivo percipiraju vrijeme. . Drugim riječima, oni koji kasne uvijek se nadaju i očekuju najbolje.

3. Željenje
Postoji način kako se nekome požaliti bez previše negativnosti. Učinkovito žaljenje je ono kojem se može pomoći te je namijenjeno onome tko će to i učiniti. 

4. Žvakaće gume
Nije najpristojnije glasno žvakati na sastanku ili na intervjuu za posao, ali kada ste sami to može doprinijeti produktivnosti i opuštanju.

5. Kreativni nered na stolu
Ako vaši papiri prelaze na stol vaše kolegice ili kolege, vrijeme je da ga dovedete u red. No, ako situacija nije tako alarmantna, nered je ustvari dobra stvar. 

6. Tračanje
Ne govorimo o situaciji gdje s prijateljicom komentirate izgled treće prijateljice. Ovdje se više radi o bezazlenom "šuškanju" kako bi si pomogli. Čak vam za tračanje ne treba druga osoba, jednostavno ono što primijetite i želite s nekim podijeliti zapišete na komad papira. Momentalno ćete se osjećati bolje.

7. Zastajkivanje u govoru
Zamuckivanje, upotreba poštabalica, zastajkivanje također zvuči jako neprofesionalno. Međutim, to ustvari doprinosi razumljivosti, a oni koji vas slučaju lakše će upamtiti što govorite. Prema jednoj studiji, ove smetnje u govoru najčešće imaju jako radišni pojedinci, piše zadovoljna.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza