Plavi se vraćaju u BiH, čeka se odluka UEFA-e o novom terminu meča

27.08.2020. 08:24 / Izvor: SCsport.ba
Plavi se vraćaju u BiH, čeka se odluka UEFA-e o novom terminu meča

Ovu informaciju objavio je jedan od najpoznatijih sportskih portala u Izrelu, Sport5.co.il.

Otkazana je utakmica prvog pretkola Evropske lige između Maccabija iz Haife i Željezničara, koja se trebala igrati večeras na stadionu Sammy Ofer u Haifi sa početkom od 19 sati.

Ovu informaciju objavio je jedan od najpoznatijih sportskih portala u Izrelu, Sport5.co.il.

Kako navodi isti izvor, odluku o odgodi utakmice donijelo je Ministarstvo zdravlja Izraela, a zbog činjenice da je pet članova FK Željezničara bilo pozitivno na testiranju na korona virus koje je obavljeno jučer.

“Bosancima će biti omogućeno da se privatnim letom vrate u svoju zemlju, a očekuje se da će UEFA odrediti datum novog susreta”, piše Sport.co.il.

Članovi delegacije FK Željezničar, koji su bili pozitivni na testiranju na Covid-19, izolovani su u odvojene apartmane nedaleko o hotela, prenosi Faktor. Iako je Željezničar za susret s Maccabijem imao 13 registrovanih igrača sa A liste, uključujući bar jednog golmana, što je minimum prema UEFA-inom protokolu, izraelske vlasti su odlučile otkazati utakmicu.

U istom protokolu se navodi da UEFA može da dozvoli promjenu termina meča u skladu sa rokovima koji će biti određeni. Ipak, UEFA može i registrovati susret službenim rezultatom 3:0 u korist protivničke ekipe, kao što je nedavno učinjeno u slučaju Slovana i Prištine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza