Košarkaška reprezentacija BiH dobila novog direktora: Princ umjesto Avdića

24.01.2021. 14:14 / Izvor: Avaz.ba
Košarkaška reprezentacija BiH dobila novog direktora: Princ umjesto Avdića

Novi sportski direktor košarkaške reprezentacije BiH je Vedran Princ, koji je naslijedio Samira Avdića.

Novi sportski direktor košarkaške reprezentacije BiH je Vedran Princ, koji je naslijedio Samira Avdića. 

"Nakon što je Avdija preuzeo ministarsku funkciju u Kantonu Sarajevo, uslijedio je poziv iz Košarkaškog saveza BiH, rekao je Princ, bivši košarkaš Zrinjskog, Širokog, Cibone i Cedevite, koji je do sada bio direktora omladinskih selekcija", kaže Princ i dodaje:

"Već sam u kontaktu sa Vedranom Bosnićem, razgovarali smo i prije objave šireg spiska reprezentativaca... Za nekoliko dana bismo trebali objaviti i kraću listu igrača na koje će selektor računati u posljednje dvije kvalifikacione utakmice. Imamo odličnu komunikaciju."

Princ ističe da je Avdić uradio ogroman posao u reprezentaciji BiH. 

"Trudit ću se da nastavim njegov rad. Dosta smo razgovarali o mojoj novoj ulozi, dao mi je korisne savjete. Što se same reprezentacije tiče, sreća je da smo u relaksirajućoj situaciji, s obzirom na to da smo već osigurali plasman na Eurobasket. Malo je nezgodno sve organizirati u ovim vremena, kada korona vreba na svakom uglu, ali vjerujem da ćemo izbjeći veće probleme i odraditi taj posljednji "balon" u Rigi kako treba", optimista je Princ. 

Muškoj košarkaškoj reprezentaciji BiH u kvalifikacijama za Eurobasket ostali su još dueli protiv Grčke 20. februara, a dva dana kasnije kontra  Bugarske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza