Bh. košarkašice odlično se snašle u ulozi modela

04.06.2021. 09:02 / Izvor: Akta.ba
Bh. košarkašice odlično se snašle u ulozi modela

"Lakše je pozirati, nego trenirati" – kroz smijeh su prokomentarisale bh. reprezentativke fotografirajući se u Alma Ras pidžamama.

Početkom godine bh. košarkašice napravile su veliki uspjeh, kada su u ruskom Orenburgu pobjedile Švicarsku reprezentaciju i time obezbjedile plasman na Eurobasketu 2021. Velikom borbom i sjajnom igrom napravile su revoluciju, jer će prvi put nakon 22 godine bh. ženska reprezentacija ponovo igrati na ovoj značajnoj sportskoj manifestaciji. Tako su ove mlade i uspješne djevojke, koje svojim zalaganjem i odricanjem postižu uspjeh postale uzdanice naše države. Uspjeh je pojačao interes, te probudio entuzijazam i nadu i kod onih generacija gdje je ženska košarka pala u zaborav. Ovo su one priče, oni primjeri koje svi objeručke prihvatamo i rado čitamo, jer kao takve daju poleta budućim uspješnim sportistkinjama.

Potaknuti njihovim uspjesima, probudila se želja da vidimo kako izgleda jedan njihov dan kada su u toku pripreme i ko su zapravo one kada nisu na parketu. U odličnoj, opuštenoj atmosferi, uz zdrave napitke i grickalice ispričale su sjajnu priču, da je ovo drugi put kako su ženske košarkašice naše države, od kako je nezavisna, obezbjedila  plasman na Eurobasket. Iako su sve djevojke ovog tima podjednako zaslužne za uspjehe koje nižu, posebno se istaklo ime junakinje odlučujuće pobjede Melise Brčaninović. Za ovu djevojku se veće osobita emotivna priča. Prije 22 godine, njena majka Mara Lakić-Brčaninović, tadašnja legendarna bh. košarkašica, kada je bh. reprezentacija nastupala na Eurobasketu u Poljskoj, izostala iz te utakmice. Razlog je upravo rađanje njene kćerke, a danas tu dvadesetdvogodišnju djevojku vidimo u bojama bh. zastave koja se zajedno sa svojim timom izborila za plasman. Melisu po riječima mnogih prati talenat njene majke.

Snagu i potencijal ovog ženskog kolektiva, prepoznala je i kompanija Alma Ras, te pružila finansijsku podršku na putu ka dalje. Posebno iznenađenje priuštili su im kroz mogućnost da se okušaju u ulozi modela. Kombinacije šorca i majice plavo žute boje, baš poput boja zastave naše reprezentacije ponosno i veoma odvažno su "iznijele" ove mlade, poletne i na prvi pogled neustrašive djevojke. Kroz smijeh su komentarisale da je lakše pozirati nego trenirati.  Fantastično su se zabavile, a njihovu sreću možete osjetiti kroz nekoliko fotografija koje vam donosimo u nastavku. Ostaje samo još da im poželimo sreću na ovoj, za sve nas, važnoj manifestaciji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza