BiH večeras protiv Ukrajine: Najteža utakmica za bh. tim u kvalifikacijama

12.10.2021. 13:45 / Izvor: N1
reprezentacija BiH

Ukrajina – BiH, Lviv Arena, večeras u 20,45 sati.

Reprezentacija BiH večeras od 20,45 sati protiv Ukrajine u Lvivu igra prvu od tri posljednje kvalifikacione utakmice za SP 2022 u Kataru.

Nakon sjajnih igara u protekle dvije godine koje su krunisali plasmanom u 1/4 finale EURO 2020, Ukrajina ponovo želi na veliko takmičenje.

Čak i uz izostanak dva najbolja igrača – Zinchenka iz Manchester Cityja i Malinovskog iz Atalante selektor Ukrajine najavio je pobjedu.

Ovo je vjerovatno najteža utakmica koja čeka BiH u kvalifikacijama, a upravo zato očekuje se kako će selektor Ivajlo Petev ponovo prilagoditi igru reprezentacije novim okolnostima.

BiH će u ovom meču biti jača i za prvotimca Denisa Hadžikadunića koji je propustio Kazahstan zbog kartona.

Ekipi su se nakon “viza problema” pridružili i stoper Dario Đumić, te veznjaci Sanjin Prcić i Elvis Sarić.

Uz Džeku će selektor u vrhu napada birati između Prevljaka i Demirovića. Demirović je do sada imao prednost u mečevima u kojima nismo bili dominantni na terenu kao što očekujemo i protiv Ukrajine, ali teško da će nakon dva gola Prevljak ostati na klupi. S obzirom na dosadašnje manevre selektora, možda na terenu vidimo i neko treće rješenje.

Petev će večeras imati veću širinu na klupi u odnosu na prije tri dana, posebno u sredini terena gdje protiv Kazahstana praktično nije imao rezervi, a sada ima i Prcića i Sarića.

Prema najavama njihovih medija, Ukrajina će početi u sastavu: Pyatov (Shakhtar), Matvienko (Shakhtar), Kryvtsov (Shakhtar), Zabaryni (Dynamo Kiev), Tymchyk (Dynamo Kiev), Stepanenko (Shakhtar), Shaparenko (Dynamo Kiev), Kornienko (Shakhtar), Yarmolenko (West Ham), Tsygankov (Dynamo Kiev) i Yaremchuk (Benfica).

"Za ovu utakmicu imamo veći izbor igrača na raspolaganju i najvažnije je da izgledamo dobro kao ekipa i pokušat ćemo osvojiti jedan ili tri boda. Što se tiče naše igre, uvijek može još bolje. Znam da to možemo i jako mi je drago da smo pokazali harmoniju, a siguran sam da možemo i puno bolje igrati. Mislim da nemamo pritisak. Adrenalin je druga stvar. Moramo izaći sa željom da odigramo što bolje i nećemo kalkulisati. Zanima nas samo sutrašnji meč, a o narednim ćemo razmišljati kada bude vrijeme", kazao je Petev na press konferenciji uoči utakmice.

Ukrajina – BiH, Lviv Arena, večeras u 20,45 sati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza