Košarkašice BiH večeras u Skoplju igraju protiv Sjeverne Makedonije

14.11.2021. 12:23 / Izvor: Fena
košarkaška reprezentacija BiH

Ženska košarkaška reprezentacija BiH večeras u Skoplju igra protiv Sjeverne Makedonije drugi susret kvalifikacija za Eurobasket 2023. u Sloveniji i Izrealu.

Ženska košarkaška reprezentacija BiH večeras u Skoplju igra protiv Sjeverne Makedonije drugi susret kvalifikacija za Eurobasket 2023. u Sloveniji i Izrealu. 

Izabranice selektora Gorana Loje na startu kvalifikacija prije dva dana u Skenderiji savlade su favoriziranu selekciju Belgije sa 87:81, dok su Makedonke u 1. kolu pretrpjele ubjedljiv poraz u Njemačkoj (73:41). 

U susretu sa BiH, Makedonke će biti jače za naturalizovanu Amerikanku DeWannu Bonner, inače saigračicu reprezentativke BiH Jonquel Jones u WNBA timu Connecticut Sun.

I pored dobrog nastupa na startu kvalifikacija u redovima bh. tima smatraju da "nema opuštanja".

"Spremile smo se koliko smo mogle u ovih nekoliko dana za Sjevernu Makedoniju. Favoriti smo, ali nikoga ne potcjenjujemo. Vjerujem da ćemo ostvariti pobjedu, kao i prije nekoliko dana protiv Belgije", ističe reprezentativka BiH Matea Tavić.

Selektor Goran Lojo računa na sljedeće igračice u večerašnjem meču: Nikolina Babić, Anđela Delić, Nikolina Delić, Milica Deura, Dragana Domuzin, Nikolina Džebo, Miljana Džombeta, Sara Heljić, Jonquel Jones, Nedžla Kovačević, Milina Mišeljić i Matea Tavić.

Utakmica Sjeverna Makedonija - BiH počinje u 19 sati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza