Marko Maksimović novo zaštitno lice kompanije Hifa Petrol

16.11.2021. 13:47 / Izvor: Akta.ba
Hifa Petrol

Marko je zahvaljući svom talentu dobio priliku da postane dio kompanije Hifa Petrol, te ističe da mu je izuzetno drago što su baš oni prepoznali njegov talenat.

Ahmed Ahmetlić, predstavnik kompanije Hifa Petrol danas je u Sarajevu potpisao četverogodišnji ugovor sa bh.teniserom Markom Maksimović koji postaje novo zaštitno lice ove kompanije.



Hifa Petrol je do sad sponzorirala 9 vrhunskih sportista u okviru kampanje "Najbolji sa najboljima", koju su pokrenuli 2015. godine u cilju zadržavanja mladih talenata u BiH.

"Hifa Petrol kao društveno odgovorna kompanija trudi se dati što veći doprinos zajednici. Pored učešća u velikom broju humanitarnih akcija, donacija i stipendiranju učenika i studenata, cilj nam je zadržati mlade talentovane sportiste u BiH. Imajući u vidu Markove rezultate zaista smo sa zadovoljstvom odlučili pružiti mu podršku", kazao je Ahmetlić.

On je dodao da se raduju saradnji sa Markom, te su mu poželjeli dobrodošlicu u tim najboljih, uz želje da  i dalje nastavi sa dobrim rezultatima i bude najbolji ambasador BiH na svim narednim takmičenjima.

Marko je zahvaljući svom talentu dobio priliku da postane dio kompanije Hifa Petrol, te ističe da mu je izuzetno drago što su baš oni prepoznali njegov talenat.

"Nadam se da ću opravdati očekivanja kompanije koja pomaže starijim sportistima kao i mlađim. Na meni je samo da naporno treniram i učim", rekao je Marko.



Senad Hadžimešić, direktor teniskog saveza BiH se također u ime saveza zahvalio kompaniji Hifa Petrol na pružanju podrške mladim sportistima u BiH i na prepoznavanju talenta ovog mladog bh.tenisera.

E.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza